Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Maskrossaft  (läst 2141 gånger)

7

  • Inlägg: 3
  • Var dag är en sällsam gåva!
Maskrossaft
« skrivet: 22 sep-06 kl 20:51 »
Är det någon som vet hur man gör maskrossaft?
Fyrbarns mor med hästar,höns och förkärlek för trädgård & Jesus!

 

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
Re:Maskrossaft
« Svar #1 skrivet: 06 okt-06 kl 07:49 »
Det här receptet har jag hittat i min nya örtabok, men inte provat själv:
365 maskrosblommor läggs efter skörden 1 timme i solen och kokas därefter i 20 minuter med 3 skivade apelsiner och 2 dito citroner (obehandlat skal!), 1,5 l vatten och 1 kg socker. Saften silas och pressas ut och hälls varm på rena flaskor. Lägg gärna en blommande timjankvist i varje flaska och späd den helst med hett vatten och citron om du dricker saften på vintern, tycker författaren Elisabeth Mayer (Wildfruchte, -gemuse, -kräuter).


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

644 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser