Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bästa rabarbersaften?  (läst 11224 gånger)

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
Bästa rabarbersaften?
« skrivet: 30 jun-11 kl 21:57 »
Jag vill ha ett superbra recept på rabarbersaft! Nån som har ett kanonrecept att dela med sig av?

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

LimJans

  • Inlägg: 9134
    • Dalarna
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #1 skrivet: 30 jun-11 kl 22:17 »
Jag brukar köra i saftmajan bara. :) Lite hallon eller jordgubbar kan vara gott att ha i också, och då får du också en vackrare färg.

mig

  • Gäst
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #2 skrivet: 30 jun-11 kl 22:36 »

Lidhem

  • Inlägg: 164
  • Livet på landet, det enda som är bra
    • Östergötland
    • LidhemsGrönt
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #3 skrivet: 03 jul-11 kl 20:55 »
Jag gör min rabarbersaft i hink. den blir kanongod.
Månskensbonde med make, tre barn, 2 kattungar, ett gäng Kindahöns, blandisar, myskisar, Gotlandskaniner, Gutefår, Linderödsgrisar och ett antal bin http://lidhemsgront.blog.se/

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #4 skrivet: 03 jul-11 kl 22:07 »
Jag gör min rabarbersaft i hink. den blir kanongod.

Hur?

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

Lidhem

  • Inlägg: 164
  • Livet på landet, det enda som är bra
    • Östergötland
    • LidhemsGrönt
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #5 skrivet: 04 jul-11 kl 12:17 »
Hm jag ska leta reda på receptet, återkommer ikväll,

Lidhem
Månskensbonde med make, tre barn, 2 kattungar, ett gäng Kindahöns, blandisar, myskisar, Gotlandskaniner, Gutefår, Linderödsgrisar och ett antal bin http://lidhemsgront.blog.se/

Lidhem

  • Inlägg: 164
  • Livet på landet, det enda som är bra
    • Östergötland
    • LidhemsGrönt
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #6 skrivet: 04 jul-11 kl 18:53 »
Här kommer receptet:

En 10-litershink
6 liter rabarber i små bitar
2 citroner i skivor
Varvas
Slå över 2,25 liter kokande vatten
Låt stå två dygn i rumstemperatur
Sila
Rör ned 2,5 kilo strösocker (lite i taget)(jag tar hälften socker (alltså 1,25 kilo)(Den håller sig bra med hälften socker!))
30 gram citronsyra
1 kryddmått natriumbensonat blandas i lite sockret och röres i
Rör noga, så att allt löses upp
Klart


Lycka till!

Månskensbonde med make, tre barn, 2 kattungar, ett gäng Kindahöns, blandisar, myskisar, Gotlandskaniner, Gutefår, Linderödsgrisar och ett antal bin http://lidhemsgront.blog.se/

Snowy

  • Inlägg: 329
    • -
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #7 skrivet: 04 jul-11 kl 19:03 »
Jag brukar köra i saftmajan bara. :) Lite hallon eller jordgubbar kan vara gott att ha i också, och då får du också en vackrare färg.
Vad går du efter för recept, hur mycket socker, rabarber osv har då när du kör i saftmajan? Jag köpte en saftmaja på loppis här för något år sen å brukar göra vinbärssaft. Men har nu skaffat rabarber som det snart är dags att ta första skörden av :)

LimJans

  • Inlägg: 9134
    • Dalarna
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #8 skrivet: 04 jul-11 kl 22:56 »
Vad går du efter för recept, hur mycket socker, rabarber osv har då när du kör i saftmajan? Jag köpte en saftmaja på loppis här för något år sen å brukar göra vinbärssaft. Men har nu skaffat rabarber som det snart är dags att ta första skörden av :)

Recept har jag aldrig haft  ;D
Rabarber = så mycket som jag har fått från rabarber-ägaren, t.ex. svärmor.
Hallon = de rester som finns lååångt in i frysen.
Socker= Tja.... Lite lagom sådär.

Det blev du ju säkert klokare av. Inte.

johannisson

  • Inlägg: 23
    • Västmanland
SV: Bästa rabarbersaften?
« Svar #9 skrivet: 05 jul-11 kl 19:17 »
Jag kör i saftmajan... Där slänger jag i så mycket rabarber jag skördat för tillfället. Tappar ut saften i ett liter mått. Häller sedan detta i en kastrull som jag efter att all saft kokat ur sätts på spisen. Låter saften värmas upp och har i socker under omrörning. Låt inte saften koka. Häll på valfri butelj, använde gamla Brämhults juice flaskor.

1L urkokt saft + 6-7dl socker. Saften blir söt men inte för söt, brukar uppskattas av både vuxna och barn.

//Fredrik


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

418 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser