Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  rabarberrecept  (läst 6214 gånger)

Lidhem

  • Inlägg: 164
  • Livet på landet, det enda som är bra
    • Östergötland
    • LidhemsGrönt
rabarberrecept
« skrivet: 01 jun-11 kl 20:53 »
rabarber, rabarber, rabarber
Har någon något kul recept som inte är saft eller sylt?
tar tacksamt emot förslag
Månskensbonde med make, tre barn, 2 kattungar, ett gäng Kindahöns, blandisar, myskisar, Gotlandskaniner, Gutefår, Linderödsgrisar och ett antal bin http://lidhemsgront.blog.se/

Suss i Sannum

  • Inlägg: 436
    • Västergötland
    • Sannum
SV: rabarberrecept
« Svar #1 skrivet: 01 jun-11 kl 21:04 »
Chutney, vin  ;). Chutney med ingefära har jag i kylen och den är riktigt god. Vinet är förberett idag och står på jäsning i 2-3 veckor, sen kan jag uttala mig även om det.
Här finns en hoper höns i olika raser och japanska/jumbo vaktlar. Titta gärna in på hemsidan och bloggen. Där finns bilder på fjädrarna och lite annat.
www.sannum.eu
http://blogg.sannum.eu

AnGu

  • Inlägg: 401
    • Skåne
    • Annas lantliga liv - blogg
SV: rabarberrecept
« Svar #2 skrivet: 01 jun-11 kl 21:06 »
Håller på och baka rabarber paj just nu för första gången, hoppas på det bästa !

Lidhem

  • Inlägg: 164
  • Livet på landet, det enda som är bra
    • Östergötland
    • LidhemsGrönt
SV: rabarberrecept
« Svar #3 skrivet: 01 jun-11 kl 21:07 »
rabarbervin låter spännande, hur mycket går det åt?
Månskensbonde med make, tre barn, 2 kattungar, ett gäng Kindahöns, blandisar, myskisar, Gotlandskaniner, Gutefår, Linderödsgrisar och ett antal bin http://lidhemsgront.blog.se/

Suss i Sannum

  • Inlägg: 436
    • Västergötland
    • Sannum
SV: rabarberrecept
« Svar #4 skrivet: 01 jun-11 kl 21:14 »
Till detta receptet tog jag 6 kg rabarber (det var egentligen ett vinbärsrecept). Köpte ett Wine-kit med jäst och annat att blanda i. Det ska visst bli 23 liter ::), så nu hoppas jag det blir gott.
Här finns en hoper höns i olika raser och japanska/jumbo vaktlar. Titta gärna in på hemsidan och bloggen. Där finns bilder på fjädrarna och lite annat.
www.sannum.eu
http://blogg.sannum.eu

Elin G

  • Inlägg: 370
    • Uppland
    • Radhusträdgården - köksträdgård på radhustomten
SV: rabarberrecept
« Svar #5 skrivet: 02 jun-11 kl 07:45 »
Jag satt precis och funderade på chutney med rabarber och ingefära. Finns det nåt bra recept?
Köksträdgård på radhustomten
http://radhustradgarden.blogspot.com

kanka

  • Inlägg: 564
    • Västerbotten
SV: rabarberrecept
« Svar #6 skrivet: 02 jun-11 kl 07:56 »
Ja här : http://www.alternativ.nu/index.php?topic=111516.0
Ta i rejält med ingefära annars blir det mer som nåt att ha på glassen,
kan ju i och för sig också vara gott  ;D

Hälsningar från torpet
Det ska bara gå, 4600 kvm har jag till förfogande.

Nullan

  • Inlägg: 29
  • Man kan inte ta i skit utan o få nåt på sig.
    • Östergötland
SV: rabarberrecept
« Svar #7 skrivet: 02 jun-11 kl 21:05 »
Jag har börjat använda rabarber som smakförstärkare i grytor och till hel ugnskyckling.
Man kan inte ta i skit utan o få nåt på sig.

kattfot

  • Inlägg: 240
    • Östergötland
SV: rabarberrecept
« Svar #8 skrivet: 02 jun-11 kl 21:52 »
I tråden "Spännande marmelader" finns ett jättegott recept på marmelad med rabarber och ingefära.

Jag tycker att det mesta med rabarber blir godare med lite vanilj i.
"Det är dem det blir mest synd om. Låt dem försöka ladda ner mjölk från internet så lär de bli varse att den yngre stenåldern inte är så passé."

Guld

  • Inlägg: 639
  • Samlar på hantverkstekniker...
    • Västergötland
SV: rabarberrecept
« Svar #9 skrivet: 03 jun-11 kl 20:54 »
Man kan skiva dem tunnt på längden eller tvären spelar nog ingen roll och strö såsocker över och micra eller tag dem i ugnen tills vätskan släppt och sockret smält och det torkat upp,      gott till glass och tom kött.
Låt kunskap och erfarenhet följa oss alla in i framtiden...låt gamla kunskaper spridas och ge nya erfarenheter till nya generationer med lite nya grepp och idéer, för bevarandet av kultur och tradition för framtiden... och för själsligt välmående i allmänhet....

ringaren

  • Inlägg: 9
    • Närke
SV: rabarberrecept
« Svar #10 skrivet: 05 jun-11 kl 10:50 »
Rabarberglass är himmelskt gott!
Har även hävt ned rabarber i brödbak enligt principen att går det med potatis så... och det blev riktigt bra!

kanka

  • Inlägg: 564
    • Västerbotten
SV: rabarberrecept
« Svar #11 skrivet: 09 jun-11 kl 19:51 »
Har provat ett till rabarberchutneyrecept som jag bara vill dela med mig av.
Det blev så vansinnigt gott och enligt gubben passar det till mycket.
Han äter det till det mesta utom fil tror jag   :D

500 gram rabarber skalat och skuret i små bitar
2 st röda lökar, hackade
4 dl socker
1.5 msk 24% ättika
3/4 dl vatten
1 tsk malen ingefära
1.5 msk curry
2 tsk salt
2 frukter spansk peppar i små bitar
6 st torkade aprikoser skuret i små bitar

Blanda allt i en kastrull och koka tills det tjocknar, häll på varma burkar.

Har ingen aning om hur länge det kan hålla sig men med tanke på sockret så borde det
klara sig ett bra tag i sval förvaring.

Hälsningar från torpet
Det ska bara gå, 4600 kvm har jag till förfogande.

regnpipan

  • Gäst
SV: rabarberrecept
« Svar #12 skrivet: 09 jun-11 kl 20:00 »
Chutney på rabarber  är ju oslagbart. Jag brukar göra ungefär såhär:

Koka samman:
1 del rabarber
1 del socker
en skvätt ättika
lite lök
russin (senast tog jag torkad berberis istället)
chilli, färsk eller torkad, stark eller mild efter smak
riven färsk ingefära
lite övriga kryddor efter smak, t.ex. en dask kanel

När rabarbern är sönderkokt är det klart att tappa upp på burk. Senast mixade jag den slät först, det blev nästan ännu bättre....

Jag tycker att chutneyn bör få mogna i en tre fyra månader innan den är riktigt ätmogen.

Sedan har jag kört samma recept fast med krusbär också. Den blev kalasgod, men behövde mogna i 2 år (!) innan den var ätlig över huvud taget.

mig

  • Gäst
SV: rabarberrecept
« Svar #13 skrivet: 11 jun-11 kl 17:54 »
Jag har hittat ett saftrecept, jättelätt och väldigt gott!

http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.com/2009/05/rarord-rabarbersaft.html

Grönöga

  • Inlägg: 183
    • Dalsland
SV: rabarberrecept
« Svar #14 skrivet: 11 jun-11 kl 18:41 »
http://www.recept.nu/1.289356/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/rabarbersemifreddo

Den här glassen har vi blivit lätt beroende av här hemma.

Jag brukar skala och hacka rabarbern efterhand och frysa in i portionsförpackningar. Perfekt att ta upp till paj eller dyl!

Letar efter ett riktigt bra recept på saft i år. Chutney har jag märkt att vi tyvärr är usla på att äta upp, tips på bra mat att ha chutney till?
Med hantverket i näven, tårna i grönsakslandet, barnen i famnen, katterna på taket, hunden vid sidan och blicken på hönsen.

Utekanin.

  • Inlägg: 42
    • Västergötland
SV: rabarberrecept
« Svar #15 skrivet: 13 jun-11 kl 20:45 »
Rabarber och jordgubbar är gott att blanda i paj..säkert också till glass.

 

purpurbönan

  • Inlägg: 20
    • Skåne
SV: rabarberrecept
« Svar #16 skrivet: 20 jun-11 kl 00:02 »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

508 gäster, 3 användare
fall, Stengrim, Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser