Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Griskultingar  (läst 2966 gånger)

wolfsoong

  • Inlägg: 24
    • Dalarna
Griskultingar
« skrivet: 09 jan-11 kl 19:49 »
Jag har 10 st griskultingar från 1 november som jag måste slakta omgående pgr av oseriös köpare. Jag behöver tips hur jag kan ta till vara dom på bästa sätt. Rökning är utesluten.
This is your life and it's ending one minute at a time...

Pata

  • Inlägg: 119
    • Ångermanland
    • Naturens Skafferi
SV: Griskultingar
« Svar #1 skrivet: 11 jan-11 kl 00:07 »
Hur stora är 2½-månaders kultingar? Grillade hela kultingar är fantastiskt gott, men det är ju kanske inte så roligt att grilla ute nu.

Sätt på ett spett, grilla över kol på svag värme. Pensla med olja blandat med goda kryddor. För extra mumsighet kan man packa magutrymmet fullt med grönsaker (lök, vitlök, morot, selleri), örtkryddor och fläskfärs. Sy sen ihop det innan man grillar grisen.


Existens?

  • Gäst
SV: Griskultingar
« Svar #2 skrivet: 11 jan-11 kl 07:37 »
Lägg ut en annons på Blocket, du kommer att få svar från invandrare som vill helgrilla. Jag brukar ta 700 för en slaktad kulting, ej delad och med huvud kvar.
Annars får du låta marknaden bestämma ett pris för kultingarna som levande sålda. Sätt ut en annons och be om bud.

Vill du ta dom själv och har stor frys så handlar det ju om att stycka i stora delar, dvs hel kotlettrad, hel skinka osv..då blir det ju åtminstone hyfsade bitar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

610 gäster, 2 användare
Nulf, matematiker

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidningen!
/Gabriella S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser