Släpvagnar med 5-bultade fälgar brukar som regel ha samma bultmönster och centrumhål som Mercedes, Ford Scorpio m fl. Men det är inte säkert att gamla bilfälgar passar ändå eftersom inpressningsdjupet (avståndet mellan ett tänkt plan genom däckets centrum och anliggningsytan mellan fälg och hjulnav) är olika. Jag har varit med om att man har försökt sätta dit gamla Mercedesfälgar på en släpvagn med påföljd att däcken kom för långt in och skrapade emot hjulhusen. Men de passade utmärkt på naven! Detta problem skulle dock kunna gå att lösa om man tillverkar ett tjockt mellanlägg (spacer) mellan fälg och hjulnav, och skaffar längre hjulbultar.
Om det är fyrbultade fälgar så är bultmönstret vanligtvis - men inte alltid - detsamma som på gamla bakhjulsdrivna Opel (Kadett, Ascona, Rekord från 60-70-talet). Även där kan det bli problem med inpressningsdjupet men de smalaste av de Opelfälgar som förekommer (4" breda) brukar gå att använda. De undantag jag känner till från den där regeln är dels finska "Muuli" släpvagnar och dels en del moderna obromsade s k EU-släp.
Det finns alltid en dimensionsmärkning instansad någonstans på fälgen, men den är finstilt och ofta svårläst pga rost och tjocka lager färg. Märkningen kan se ut som t ex 5 J x 14 H -38
Det betyder då att fälgens bredd är 5" , diametern 14", H står för att den har s k hump för att man ska kunna använda slanglösa däck på den, och 38 är inpressningsdjupet i mm. Dock är det inte alla fälgtillverkare som anger inpressningsdjupet.
Är det någotsånär bra vinterföre och man kör på småvägar utan större risk för poliskontroller så är det ju ändå inte så noga med att ha vinterdäck på släpvagnen. Åtminstone om man har en tung dragbil med bra däck som kan hålla emot om man får ett kast på släpvagnen.