Jag har gjort körsbärsvin, äpplevin, maskrosvin, rödbetssherry, rabarbervin, blåbärsvin och krusbär-rödavinbärsvin.
Av dem blev körsbärsvinet riktigt gott, smakade lite som det där systembolagsvinet med en liten flaska på (som var av mässing förr och man kunde peta bort den och ha till barbiedockorna....)
Äpplevinet blev också gott, men rätt sött. Maskrosvinet älskar jag, maken gillar det inte. Rödbetssherryn är riktigt riktigt god, men kräver lång lagring för att bli bra, det blir gyllenbrunt och ingen kan ana att grunden är rödbetor... Rabarbervinet blev som ett lätt vitt vin, ena satsen jättelyckad, andra kass. Blåbärsvin har jag testat massa gånger, blandat med röda vinbär, blandat med svarta vinbär etc, ingen gång har gått att dricka tyvärr. Krusbär-rödavinbär blev också riktigt gott.
Ingen gång kan jag påstå att jag känt jästsmak. Någon gång har vinet smakat saft, äcklig söt saft, någon gång har det blivit dåligt. Vi gjorde på plommon ett år när vi hade miljoner plommon, tyvärr möglade det under jäsningen.
Vi har använt sån där jäst på flaska med vinnamn som man köper i vinaffärer.
Två gånger har vi också testat sån där vinsats, rött vin båda gångerna, Odrickbart jätteäckligt båda gångerna.