Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Salta rostade mandlar  (läst 5250 gånger)

Ylva-Li

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
Salta rostade mandlar
« skrivet: 09 jan-10 kl 14:53 »
Har gjort egna salta rostade mandlar.
De blev grymt goda så jag tänkte dela med mig av rceptet.

Rosta först mandlarna i ugnen ca 150 grader under uppsikt och omrörning med jämna mellanrum.
Sedan tar du en gryta, lite vatten så att det knappt täcker grytans botten blandar i salt och värmer vattnet så saltet löser sig ordentligt häll i de rostade mandlarna och rör tills allt vatten torkat upp då har mandlarna en vit yta.

Super goda och billigare än att köpa i affären!!!
Lycka till!

vildljung

  • Inlägg: 14
    • Södermanland
SV: Salta rostade mandlar
« Svar #1 skrivet: 30 jan-10 kl 14:43 »
Det lät jättegott. Skållar och skalar du mandlarna först? Hur mycket salt ska man ha?
Choklad är naturens sätt att kompensera oss för måndagar

Televinken_73

  • Inlägg: 66
    • Uppland
SV: Salta rostade mandlar
« Svar #2 skrivet: 30 jan-10 kl 16:23 »
Det ska provas  :D
Själv har jag alltid kört dem i stekpanna och skvätt på extremt saltat vatten,
då torkar de direkt.
Men stekpannan kan bli lite jobbig att få ren då, så ditt tips ska provas !!
Tack för tipset!
Allt jag vill bli, är att få känna mig fri ;)
Spänning får tiden att roligt framåt gå, om man ej på elstängsel olyckligt råkat skvätta på ;)

Ylva-Li

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
SV: Salta rostade mandlar
« Svar #3 skrivet: 03 feb-10 kl 13:42 »
Det lät jättegott. Skållar och skalar du mandlarna först? Hur mycket salt ska man ha?

Nej det är bara att ta dem som de är du behöver inte skala dem. ca två nypor med salt till en medel gryta med botten täckt med vatten. Lycka till!/ Ylva-Li

 

Ebba

  • Inlägg: 105
    • Småland
SV: Salta rostade mandlar
« Svar #4 skrivet: 23 feb-10 kl 20:15 »
När jag gjort salta rostade mandlar har jag gjort en saltlag av vatten och salt som mandlarna fått "dra i"
Sista gången droppade jag ner lite rökarom, trots att jag är lite skeptisk till vad det är!  http://www.risbergimport.se/tryme/index.html
Hursomhelst blev det väldigt gott!!

En annan blandning jag gjorde var med chiliflingor och pressad vitlök som rördes ihop med lite smält smör. Efter att mandlarna dragit i en saltlag, hälldes vattnet av och sen blandade jag mandlar och vitlök/chilismöret och sen blev det rostning!

Det är helt enkelt bara att ta sina favoritkryddor!

Hälsn Ebba


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

670 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser