Salt spickekorv (Milanokorv) (100 kg)
35 kg förrimmat nötkött (Sort II)
40 kg förrimmat fläsk (Sort I)
42 kg förrimmat fläsk (Sort II)
0,2 kg malen vitpeppar
0,04 kg malen nejlika
0,4 kg socker.
Avgår viktförlust vid torkning, ca 17,64 kg
Nötköttet mals fint, fläsket grovt. Nötköttet blandas med kryddorna tills klistrig konsistens. Blanda snabbt ner fläsket. Spruta korven i tarm diam 55 - 65 mm.
Packas i ett lämpligt kärl, varva med fint salt. Ska ligga minst 12 dygn. Ta upp korven, borsta av löst salt. Gnid gärna in korven med fint salt, häng på tork (står att det är bäst i rökfarstun). Verkar vara ett ställe varmare än ordinär rumstemp.
Från en charkbok, Charkuteristen, tryckt 1954.