Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Göra leverpastej  (läst 8678 gånger)

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Göra leverpastej
« Svar #20 skrivet: 23 jan-10 kl 07:46 »
Jag har ätit massor med svinlever, och jag har alltid bara sköljt den med vatten, utan att gräva ut några gallgångar. Och den har aldrig smakat galla! Så jag anser att risken för dålig smak är obefintlig.

Skölj i vatten, putsa bort hinnor och använd. Det är mitt råd.
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

 

Kristofer

  • Inlägg: 241
SV: Göra leverpastej
« Svar #21 skrivet: 30 jan-10 kl 18:20 »
Efter att just gått ytterligare en kurs för den tyska slaktaren/styckaren/charkmästaren är jag övertygad om att det är en bra idé att dra ur alla gallgångar och låta levern ligga i saltlake (eller mjölk) över natten innan den används i pastejen, eftersom den annars lätt kan få en besk/bitter smak.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

500 gäster, 2 användare
Mats Persson, skräptanten

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser