Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  potkäs  (läst 1055 gånger)

småbrukartanten

  • Gäst
potkäs
« skrivet: 10 dec-09 kl 12:08 »
Är det någon som har prövat och vet hur man gör?

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: potkäs
« Svar #1 skrivet: 10 dec-09 kl 12:36 »
Det finns en tråd om det,  -portkäs-

Jag tar riven ost -skalkar,torra,olika sorter och häller på cognac eller portvin samt kummin. Låt stå en stund.
Knappt lika mycket(viktmässigt) smör röres i.
Bred på kex & bröd.

Cognac/port (brännvin) är dels konserveringsmedel dels mjukmedel till torra kanter & kummin åsså smaken...
så snåla inte! Och fuska inte med grädde "iställetför", då håller det sig inte.

Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

 

småbrukartanten

  • Gäst
SV: potkäs
« Svar #2 skrivet: 10 dec-09 kl 14:56 »
Tack för tips! Ska pröva.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

651 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser