Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  torkad kanin  (läst 3282 gånger)

skogstrolla

  • Inlägg: 462
    • Jämtland
torkad kanin
« skrivet: 15 jun-09 kl 21:49 »
Idag testade jag att torka några kaninlår och en sadel bara för att se hur det blev.
Gott men det tog längre tid än jag trodde att torka.

Det är värt att testa.
E man nog tokig så går de....fast jag e själv..
skogstroll med två ardennerdamer,åsenfår,dikor,höns,gris å gård

Skogsvilde

  • Inlägg: 17495
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: torkad kanin
« Svar #1 skrivet: 17 jun-09 kl 20:15 »
Hur torkade du det?
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

skogstrolla

  • Inlägg: 462
    • Jämtland
SV: torkad kanin
« Svar #2 skrivet: 18 jun-09 kl 16:13 »
Jag torrsaltade i ett dygn vände och stökade.
Sen stoppade jag de i ugnen på 50 grader varmluft.
efter 6-7 timmar var de torrt .mums mums ;D

Ännu godare om man röker de i en 20 minuter sen in i ugn och torka.
E man nog tokig så går de....fast jag e själv..
skogstroll med två ardennerdamer,åsenfår,dikor,höns,gris å gård

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: torkad kanin
« Svar #3 skrivet: 20 jan-10 kl 19:57 »
Jag har inte tidigare provat att torka kött, men jag ska slakta några kaniner imorgon, och funderade på alternativa sätt att kunna långtidsförvara köttet. Så hittade jag den här tråden, och tänkte att det här borde undersökas närmare.

Kan man lufttorka kanin? Hur länge håller det i så fall, och hur ska man förvara det?

Hur tillagar man torkat kött, kan man kanske bara göra en enkel gryta i lergrytan med rotfrukter, precis som med färskt kött? Någon som har något annat förslag?
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

Kristofer

  • Inlägg: 241
SV: torkad kanin
« Svar #4 skrivet: 11 mar-10 kl 15:44 »

 

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: torkad kanin
« Svar #5 skrivet: 11 mar-10 kl 15:56 »
Lufttorka efter en saltning, det bör gå bra, jag har försökt med griskött, men även kyckling.
Det borde inte vara svårt att torka något kött, redan neandertalarna kunde.
Torka i elektrisk ugn är nog inte det optimala, då kan man använda en mer traditionell metod och antingen lufttorka eller om värme tillförs, dessutom (kall)röka.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

589 gäster, 3 användare
Tomas2015, mrnic, kretslopp

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser