Såhär gör jag:
Kokar upp 3 liter vätska (tog sist en 33:a mörk lager och resten vatten. Hade ingen porter), 1 dl salt, ett rejält dillknippe + kronor, några msk socker.
Låter lagen koka 5-10 min. Tar sen upp den kokta dillen (kan bli beskt om den ligger kvar).
Jag föredrar att döda kräftorna i kokande vatten, och sen låta dem koka klart i lagen. De skiter ju gärna av sig lite när de dör, och våra kräftor brukar dessutom vara ganska leriga trots sin tid i badkaret. Tycker att det extra badet gör dem renare, men det går lika bra att stoppa dem direkt i lagen om man vill.
Jag doppar några i taget, och lägger sen över dem i den kokande lagen. När siste man är i brukar jag låta dem koka 5 minuter innan jag tar upp dem(stoppar ner rejält med dillkronor mot slutet av kokningen), lägger dem i grundare kärl och slår lagen över. Sen får de svalna i lagen tillsammans med dillkronorna.
Nu brukar det inte bli så många åt gången när jag kokar, men med de här proportionerna blir balansen fin mellan salt, sött och dill. Jag brukar även stoppa ner dem i koket i storleksordning - de största först - så att de första inte blir överkokta.