Se upp för röklådor som är målade eller teflonbelagda på insidan, den beläggningen brukar börja flagna av eller krulla ihop sig efter mindre än ett år. Kvaliteten verkar vara ungefär densamma som på utegrillar som säljs för 99 kr på macken.
Min erfarenhet är att det brukar bli mycket bättre resultat om man bygger ett "riktigt" rökeri - eldstad murad av tegel eller liknande, lämpligen sätter man dit en lucka från en kasserad värmepanna, vedspis eller liknande, någon meter rökgång som går snett uppåt (det är mycket lämpligt att bygga alltsammans i en backe), och längst upp en röktunna, t ex gammalt oljefat eller trälåda som är byggd för ändamålet och som man kan hänga in galler i. Längst upp ett otätt lock så röken tar sig ut på sidorna.
Men ett sådant rökeri förutsätter förstås att man har mycket mat att röka varje gång.
Och så får hela grannskapet finna sig i att äta rökt fisk morgon, middag och kväll en vecka efter varje rökning
