Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stekt Duva  (läst 3599 gånger)

Gormac

  • Inlägg: 35
    • Uppland
Stekt Duva
« skrivet: 10 apr-09 kl 12:41 »
Hittade detta recept av en slump, och tänkte att det kanske intresserar någon här. Själv har jag börjat fundera på vart man kan få tag på Duvor om man inte tar dom ur skogen själv?...det är taget ur Hemmets Journal nr 16 år 1973

3 st Duvor
3 msk Margarin
salt, vitpeppar
6 st bacon skivor

Fyllning:

1 hackad lök
3/4 dl ris
1 msk Smör
2 1/2 dlbuljong
2 msk persilja
1 1/2 tsk örtkrydda ( tex rosmarin,mejram,timjan eller salvia )

Fräs lök och ris i fettet tills allt blivit en aning brynt.
Späd med buljong och låt koka under lock på svag värme i ca 18 minuter.
tilsätt hackad persilja och stötta örtkryddor.

Fyll duvorna med fyllningen. Hetta upp margarinet i stekpanna, lägg duvorna och
bryn dem vackert bruna runt om på svag värme.
Krydda duvorna med salt och peppar. Lägg därefter duvorna med bröstet upp på
stekgaller i långpanna. täck bröstet på duvorna med baconskivor ( fäst dem med tex tandpetare )
Sätt in fåglara i ungnen och efterstek i 175 grader i 60 min.
ta ut fåglarna ur ungnen och täck med aluminiumfolie med såsen görs.

Sås:

2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl tjock grädde
1 msk vinbärs gele

Rör ut mjölet i vattnet. häll det i långpannan och koka upp
under omrörning. koka bort hälften av vätskan.
tillsätt grädden och gelen och krydda med salt och peppar.

Servera med kokta grönsaker, bönor eller ärter. Små stek lökar och vinbärsgele.
Kokt eller råstekt potatis.

Om någon prövar detta recept...kanske ni kan skriva några rader om hur det var, får jag själv tag på duvor tänkter jag pröva...men jag kanske får lura familjen att det är kyckling :-)


//Gormac


« Senast ändrad: 10 apr-09 kl 12:43 av Gormac »

PellePutt

  • Inlägg: 146
SV: Stekt Duva
« Svar #1 skrivet: 10 apr-09 kl 12:52 »
jag vet att Sabis på karlaplan sålde fryst stadsduva för några år sedan. vet dock inte om de gör det fortfarane, men det kan ju vara värt att kolla.
Bli vägitarian - ät bara roadkill

jenses

  • Gäst
SV: Stekt Duva
« Svar #2 skrivet: 10 apr-09 kl 13:15 »
... men att förorena duvorna med margarin, det är rena rama blasfemin  :'(
Då kan man lika gärna käka på stekt falukorv...

Herr Nilsson

  • Inlägg: 93
    • Uppland
    • Luffarnas blogg
SV: Stekt Duva
« Svar #3 skrivet: 10 apr-09 kl 14:18 »
På Sergels torg i Stockholm brukar det det finna shur många som helst, bara att jaga och bära hem.
Följ oss på våra vägar genom Sverige...
www.luffarna.info.se
www.luffarna.webb.se

H-K

  • Gäst
SV: Stekt Duva
« Svar #4 skrivet: 10 apr-09 kl 15:01 »
På Sergels torg i Stockholm brukar det det finna shur många som helst, bara att jaga och bära hem.



precis,,, vilket torg som helst i vilken stad som helst,ta med nåt bröd, kasta ut , fånga duvstekarna med storhåven ;D ;D ;D vri nacken av de lägg i säck eller annat lämpligt kärl. hemm å frossa  ;D ;D

GrävlingsJanne

  • Inlägg: 374
    • Uppland
    • Grävlingsnaturprodukter
SV: Stekt Duva
« Svar #5 skrivet: 10 apr-09 kl 19:23 »
Jag har några duvor i frysen. Kanske skulle prova det här receptet på dom.
http://www.gravlingsnaturprodukter.se
Bor på Gräsö, sysslar med skyddsjakt, skogsröjning, slipning av knivar, saxar, liar m.m. Säljer lädersmorning, salvor, tjärljus och mycket annat spännande.

Xanna

  • Inlägg: 590
  • ingenting är omöjligt!
    • Skåne
SV: Stekt Duva
« Svar #6 skrivet: 10 apr-09 kl 20:09 »
Lät inte alls dumt!
Nu ska man bara skaffa lite fåglar bara då! ;D

Nettis

  • Inlägg: 2568
  • Smörblommans Siv
SV: Stekt Duva
« Svar #7 skrivet: 10 apr-09 kl 20:58 »
Man kan själv föda upp duvor också. Det finns till och med raser som är framavlade just för kött som Kingduvan. Men även några påfågelsduvor eller brevduvor duger bra. Blir en fin stek av ungarna när de blir för många här.

Gormac

  • Inlägg: 35
    • Uppland
SV: Stekt Duva
« Svar #8 skrivet: 11 apr-09 kl 09:14 »
Den spydiga lilla apan Herr Nilsson:D har nu muntligen lovat mig tre duvor mot att han blir bjuden på stekt duva enligt receptet ovan...

Nu är det upp till dig Herr Nilsson :D

// Gormac

Herr Nilsson

  • Inlägg: 93
    • Uppland
    • Luffarnas blogg
SV: Stekt Duva
« Svar #9 skrivet: 11 apr-09 kl 18:43 »

Nu är det upp till dig Herr Nilsson :D

// Gormac

Jag hör av mig när jag har duvorna, oroa dig inte...
Föresten var det bra att du kröp fram och visade dig, jag hade sökt dig under ett annat "nick" som jag känt dig under.

Följ oss på våra vägar genom Sverige...
www.luffarna.info.se
www.luffarna.webb.se

 

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Stekt Duva
« Svar #10 skrivet: 12 apr-09 kl 19:20 »
... men att förorena duvorna med margarin, det är rena rama blasfemin  :'(
Då kan man lika gärna käka på stekt falukorv...

Året var 1973  ;) Jag hade nog inte besudlat falukorven med margarin heller. Hm, brevduvor har jag som ligger på ägg nu. Receptet sparas nogrant. Tack Gormac.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

460 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Höjdpunkt när tidningen kommer, väldigt bra tidning
/Jenny

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser