Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kanin  (läst 8399 gånger)

Dandelia

  • Gäst
SV: Kanin
« Svar #20 skrivet: 31 mar-08 kl 10:45 »
Kan nån vara snäll och lära mej hur jag ugnssteker kanin i bit, ungefär som kyckling, ni vet, UTAN att den blir torr?! Har provat några omgångar med samma trista resultat. Måste köttet ligga täckt av spad el likn? Har jag för lång tillagningstid, 45-60 min? För hög värme, 200 grader? Eller behövs det ett "lock" av aluminiumfolie över alltihop?

Tips nån, det är inte roligt att misslyckas...

/Dandelia

bondelinda

  • Inlägg: 1741
  • Stöd globalt - handla lokalt
    • Västergötland
    • Svingsåsen
SV: Kanin
« Svar #21 skrivet: 31 mar-08 kl 10:48 »
Skrev ju inlägget innan... alu-folie... tråkigt men sant.

Annars tror jag Vreta kaningård kokade kaninen ca 20 min innan och sedan stekte den i ugnen. Kan ju funka.
Litet småskaligt jordbruk med brukshästar. Gårdsbutik öppen ons 15-18 lör 10-15. Kaninkött, honung, bär, ägg, potatis, mensskydd, ekologiska garner samt miljövänliga och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från Eilas och tvättnötter från tvåleriet. www.svingsasen.se

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Kanin
« Svar #22 skrivet: 31 mar-08 kl 10:56 »
Stekpåse funkar också. Späcka bitarna med typ vitlökssmör gör också att det blir bättre.

Fast jag har slutat ungssteka låren. De blir suveräna som grytbitar, mycket godare då  ;D

Vingarna blir bra ungsstekta utan folie, olja och krydda bara! Det ska vara unga kaniner... Äldre blir bäst om man kokar och sedan pillar bort köttet. Då blir det gott att göra flygande (skuttande) Jakob eller dillkött tex.
Landsflykting i storstan...

Dandelia

  • Gäst
SV: Kanin
« Svar #23 skrivet: 31 mar-08 kl 10:58 »
Skrev ju inlägget innan... alu-folie... tråkigt men sant.

Annars tror jag Vreta kaningård kokade kaninen ca 20 min innan och sedan stekte den i ugnen. Kan ju funka.

 :-[just ja :-[ Häh hä...

 

bondelinda

  • Inlägg: 1741
  • Stöd globalt - handla lokalt
    • Västergötland
    • Svingsåsen
SV: Kanin
« Svar #24 skrivet: 21 okt-08 kl 18:17 »
Gjorde nyss kaninsadel i ugn utan alu-folie.

Salta och peppra och fyll sedab sadeln (med slagsida) med röd pesto och lägg sadeln uppånerpå, dvs ryggen neråt. Dela lök och morötter (eller efter eget behag) och lägg runt om efter kaninen varit inne i ugnen en halvtimme. Ringla lite olja över, vanlig matolja går bra.

In i ugnen på 150 grader, mot slutet går det bra att höja värmen.

Tid lite svårt att säga, kring 1 1/2 - 2 timmar beroende på storlek och kvalitet.
Litet småskaligt jordbruk med brukshästar. Gårdsbutik öppen ons 15-18 lör 10-15. Kaninkött, honung, bär, ägg, potatis, mensskydd, ekologiska garner samt miljövänliga och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från Eilas och tvättnötter från tvåleriet. www.svingsasen.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

433 gäster, 1 användare
DavidFeN

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser