Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Någon som har spännande och lite ovanliga recept på sylter och marmelader?  (läst 11764 gånger)

Rosendalen

  • Inlägg: 50
Hej

Hallon- och jordgubbsmarmelad är gott med lavendel eller ingefära:-) Förre året hittade jag ett recept på lingonmarmelad med lite(!) cognac och kanel, det blev också jättebra.

 - Marie
Dansk indvandrer i ett lite hus på landet som forsöker att odla sin egen mat. Har kaniner, höns, ankor och världens gulligaste katt!

Therese K

  • Inlägg: 1112
    • Skåne
Hej!  Jag testade ett recept på sylt/marmelad som jag hittade i en tidning här förleden.. Inte alls avanserat men mycket gott!! Man tager ca 500gr hallon, 2-3dl socker och låter dom safta sig med varandra i ca 30 min, rör om. Låt koka upp och sedan skjuda i ca 15-20 min och skumma väl. Tag av grutan från plattan och tillsätt 200gr hackad mörk choklad, rör om och slå upp i fina burkar :) Man kan ju variera detta med att välja ett chocklad som är smaksatt med ex apelsin, mint eller någon annan favorit smack.. ät på scones eller något annat smarrigt bröd..och njut ;D
Gift, har en underbar katt... längtar efter egen gård med löpankor, getter och potatisland!

mistel

  • Inlägg: 543
    • -
Grön tomatmarmelad med timjan

500g gröna tomater
2-3dl syltsocker
saften av 1 lime
1/2 msk färsk timjan (jag använde citrontimjan)


1. Skär sönder tomaterna i mindre bitar. Koka dem mosiga med lime + syltsocker.

2. Tillsätt timjan och häll upp på rengjorda varma burkar (ha ev. i atamon det brukar jag alltid ha i för hållbarhetens skull)

Marmeladen är mycket god på ex. brieost.


 

Carina Von C

  • Inlägg: 174
    • Norrbotten
Mor Elsas fina lingonsylt ur boken Sylta, safta konservera, frys in, ICA-Kurirens bästa recept

Till den här sylten plockar man de finaste lingonen som ska ha varit frostnupna. Det blir en ganska rinnig sylt.

ca 1 1/2 l färdig sylt

2 liter frostnupna lingon
5 dl vatten
1 l strösocker
2 msk vaniljsocker

Låt lingonen om de legat i frysen rinna av väl. Koka lingonen med vatten i tio minuter. Tillsätt socker och rör om väl. Låt sakta koka i fem minuter. Skumma och rör till sylten svalnat. Tillsätt vaniljsocker  rör om och häll upp på väl rengjorda burkar. Förslut genast med lock.


Denna sylt blir mycket god, passar bra till små pannkakor och våfflor. Det är lite mer "glamour" över den än den vanliga hederliga.

M.
"Man ska aldrig avslöja sina svampställen!"


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

599 gäster, 2 användare (1 dolda)
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Rotade fram denna då ja nyss fått barn. Bra förklarat i "från tröja till blöja" som sagt.. gott o blandat!!!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser