Jag har blivit väldigt (över)känslig för koffein och måste undvika den typen av stimulans för att må bra
-dricker inte kaffe, cocacola, trocadero mm eller svart, grönt, vitt the och äter inte choklad längre.
Jag har hittat ett substitut för kaffet som kallas "Bambu"kaffe på hälsokostaffären (fast det är gjort på rostad säd, cikoria och ekollon) och det finns rooibosthe som fungerar till frukostmackan precis lika bra som earlgrey.
Men jag är lite osäker på att använda carob som choklad ersättning. På vissa ställen har jag läst att det inte innehåller några stimulerande ämnen alls men i Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist ( en väldigt prudentlig och informativ bok utgiven på Ica bokförlag) står det att "innehållet (i carob) av teobromin och oxalsyra är lägre än i kakao"
Dvs att det innehåller teobromin ändå??

I en carobkaka i en hälsokostaffär hade man blandat carob med kakaosmör och skrivit att kakaosmör inte innehöll något av kakaons uppiggande teobromin heller. Kan det stämma?
Är någon som vet något?