Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Göra ”russin” på bär?  (läst 2494 gånger)

PellePutt

  • Inlägg: 146
Göra ”russin” på bär?
« skrivet: 15 jul-08 kl 19:58 »
Jag funderar på prova på att jäsa och torka bär, tex blåbär, mm på samma sätt som man jäser russin.
Är det någon som har erfarenhet av detta?
Hur ska man jäsa bären?
Går det att göra detta med gott resultat hemma?
//SM
Bli vägitarian - ät bara roadkill

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Göra ”russin” på bär?
« Svar #1 skrivet: 18 jul-08 kl 21:36 »
Russin är torkade druvor, de kan hinna jäsa, men det är inte alltid det man åstundar.
De flesta bär kan torkas, blåbär går riktigt fint(liknar russin).
Vill du först jäsa bären så låt de stå, men det är riskfullt pga att du inte vet vad som växer i bären, det kan tex vara svamp.

Köpta torkade frukter, bla fikon är svavlade för att förhindra jäsning.

Sedan kan man ju förståss jäsa frukt till vin.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

 

evabenke

  • Inlägg: 49
SV: Göra ”russin” på bär?
« Svar #2 skrivet: 28 jul-08 kl 22:33 »
Jag har torkat klarbär och moreller (surkörsbär). Vackra röda...och goda russin till min vintermusli.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

440 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser