Hej!
Är det någon som har fullständiga instruktioner på maskinkläckning av kalkonägg?
Luftfuktighet, samt känslighet mot skillnader i fuktigheten? Temperatur och känslighet? Vändning ska väl vara 2 ggr om dagen. Jag har kläckt en del hönsägg, 3 av mina kalkonägg var befruktade, men det verkar som om fostret har dött ca 1 vecka- några dagar innan kläckning. Hönskycklingarna kläcktes för 1 vecka sedan och då blev det kanske någon gång extra som jag öppnade kläckaren. Luftfuktigheten verkar ligga runt 50% trots att hela bottnen i kläckaren är vattenfylld. Men höns och gåsäggen har det gått bra med, så jag tänkte kalkonerna var lite känsligare eller de kanske behöver högre ruvtemp än de övriga? Man ska väl sluta vända dem 3 dygn innan kläckning? Även kalkonäggen borde väl klara viss avkylning, kalkonhonan går väl också av och äter när hon ruvar?