Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ni som röker kanin.  (läst 4917 gånger)

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Ni som röker kanin.
« skrivet: 06 mar-08 kl 22:53 »
Vad har ni i laken och i vilka mängder? Hur länge låter ni sen ninerna ligga i laken?

Dandelia

  • Gäst
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #1 skrivet: 09 mar-08 kl 00:02 »
Ska höra med svärfar. Han är en dängare på rökning!

/Dandelia

Oskarsgården

  • Inlägg: 953
  • Oskarsgårdens Lantrasfarm
    • Oskarsgården
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #2 skrivet: 09 mar-08 kl 09:20 »
Vi har rökt en del lår.. men bara saltat..( legat över en natt ) har blivit jättebra  ;D
Vi har Australian Sheperd, Golden Retriever, Border Colie. Linderödssvin med Genbank, Gotlandskaniner med Genbank,
Skånska Blommehöns, Japanska vaktlar, Ankor, Gutefår, Shropshire och korsningstackor. Vill ha fjällnära dikor.

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #3 skrivet: 10 mar-08 kl 16:57 »
Vi har rökt en del lår.. men bara saltat..( legat över en natt ) har blivit jättebra  ;D

Dessa har jag smakat   :)

Smakar underbart!!!! Gärna till potatisgratäng!!!
Landsflykting i storstan...

Putte

  • Inlägg: 62
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #4 skrivet: 14 apr-08 kl 01:48 »
Vi har rökt en del lår.. men bara saltat..( legat över en natt ) har blivit jättebra  ;D

Låter enkelt.
Men har ni varm- eller kallrökt? Saltlake eller torrsaltat? Om saltlake, hur mycket salt. Hur långt tid i röken ungefär? Vilken temperatur på köttet när det är klart?

Ursäkta många frågor från en som har kaniner och vill börja röka (kött alltså :))

Mvh Putte

Oskarsgården

  • Inlägg: 953
  • Oskarsgårdens Lantrasfarm
    • Oskarsgården
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #5 skrivet: 14 apr-08 kl 07:53 »
Vi saltade med torrsalt över natt.. och rökte i varmrök.. :)
Vi har Australian Sheperd, Golden Retriever, Border Colie. Linderödssvin med Genbank, Gotlandskaniner med Genbank,
Skånska Blommehöns, Japanska vaktlar, Ankor, Gutefår, Shropshire och korsningstackor. Vill ha fjällnära dikor.

Dandelia

  • Gäst
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #6 skrivet: 22 maj-08 kl 11:55 »
Ska höra med svärfar. Han är en dängare på rökning!

/Dandelia

Dessvärre blev resultatet inte bra denna gång. Torrt och för salt. Köttet låg i saltvatten först och varmröktes sen. Mindre salt (svärmor hade ca 1 ½ kopp nu) och kortare tid i röken så blir det nog suvve! Men bästa tillagningssättet är nog kokning ::)

/Dandelia

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #7 skrivet: 22 maj-08 kl 20:06 »
Det är fortfarande ingen som har svarat på den specifika frågan; hur mkt. salt i förhållande till vattnet i laken?  ;D

Byracka

  • Inlägg: 1561
    • -
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #8 skrivet: 23 maj-08 kl 00:29 »
Personligen har jag ingen lake vare sig till kaniner eller annat kött i mindre bitar, Jag saltar på med finsalt och lägger i en plastpåse som jag vaccar. Jag brukar använda något rikligare med salt än vad jag har när jag steker kött.
Om jag ids brukar jag låta det ligga ett halvt till ett helt dygn, sedan tar jag upp bitarna sköljer av och låter bitarna ligga ett dygn till för att saltet skall jämna ut sig. Märker man på köttet att man haft på för mycket salt låter man det ligga i rent vatten några timmar.

Våmhuskullan

  • Inlägg: 1519
    • -
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #9 skrivet: 03 jun-08 kl 16:48 »
Det är fortfarande ingen som har svarat på den specifika frågan; hur mkt. salt i förhållande till vattnet i laken?  ;D
10%-ig lake brukar vara bra..
dvs 10 liter vatten + 1 kg salt

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #10 skrivet: 03 jun-08 kl 17:21 »
Tack snälla. Ungefär samma som för fetaosten då. Vad bra.

Kimma

  • Inlägg: 17138
  • De beste spiegel is een oude vriend
    • -
    • Klockarens Kaningård
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #11 skrivet: 06 okt-08 kl 17:28 »
Nu har jag smakat min första rökta kanin, supergott!  :P
Men, kan man frysa det rökta köttet?
"Följ hjärtat, inte logiken, logiken gör dig inte lycklig den får dig bara att stå ut lite längre."

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #12 skrivet: 06 okt-08 kl 17:54 »
Nu har jag smakat min första rökta kanin, supergott!  :P
Men, kan man frysa det rökta köttet?

Jo då! In i frysen bara  :)
Landsflykting i storstan...

Kimma

  • Inlägg: 17138
  • De beste spiegel is een oude vriend
    • -
    • Klockarens Kaningård
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #13 skrivet: 06 okt-08 kl 18:02 »
Jo då! In i frysen bara  :)
Okej, va bra, var rädd att jag skulle bli tvungen att bjuda bort allt det goda köttet innan de blev dåligt. This one is for me. Men det skall helt klart göras om, man är ju inte kött-o-man för inget  ;D
"Följ hjärtat, inte logiken, logiken gör dig inte lycklig den får dig bara att stå ut lite längre."

 

Dandelia

  • Gäst
SV: Ni som röker kanin.
« Svar #14 skrivet: 07 okt-08 kl 08:02 »
Jupp, rökt nin är gott! Gjorde en variant på lappskojs igår. Kokt mosad kålrot, morot och potatis (ungefär lika mycket av varje) och 1/4 finfördelad rökt kanin plus vitpeppar. Mums!  :) Köttet har varit fryst i ca 5-6 månader och inget fel på det.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

534 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superinspirerande! Nu är jag prenumerant!
/ Pia T

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser