kommer själv göra enligt denna redan testade receptet, en riktig gom kittlare av starkaste laget

Flamberad pepparbiff
Ingredienser
Portioner: 4
4 tjocka bitar oxfilé helst mittbitar ā ca 170 g
4 msk hel svartpeppar
100 g färsk champinjoner
1/2 gul lök
2 msk smör
4 dl vispgrädde
1 dl kalvfond
1 tsk krossad rosépeppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
Lägg pepparkornen i några dl vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Upprepa processen 3-4 gånger, så får pepparn en mildare smak.
Torka pepparkornen och grovkrossa dem i mortel e d Ta undan 1-2 msk peppar till såsen.
Rulla köttskivorna i den grovkrossade pepparn. Det är alltså kanterna och inte snittytan som ska täckas med peppar.
Skiva champinjonerna, skala och finhacka löken.
Bryn köttbitarna ca 2 minuter per sida i smör. Ta upp köttet och lägg det åt sidan.
Fräs champinjoner, lök och 1 msk svartpeppar tills löken blir glansig.
Lägg på köttbitarna. Häll över konjaken och tänd på. Låt lågorna brinna ut. Ta upp köttbitarna och varmhåll dem.
Tillsätt grädden och kalvfonden. Koka ihop till en simmig sås. Den som önskar kan också reda med lite maizena.
Lägg upp köttbitarna på varma tallrikar. Häll över sås och servera med potatisgratäng samt gärna en fräsch tomatsallad med lite finhackad lök och en lätt vinägerdressing.
Den som vill ha lite extra krydda på anrättningen kan strö över lite grovkrossad rosépeppar.
klippt o skuren från
Buffé nr 3 1998