Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Surlax  (läst 3440 gånger)

kolaren

  • Inlägg: 190
Surlax
« skrivet: 22 dec-07 kl 23:49 »
Norsk surlax;

Till 1 kg laxfilé;

2 gula lökar, 1 dl salt

Lag av 12 dl vatten, 3 dl ättiksprit, 7,5 dl socker, 1 tsk hel vitpeppar, 1 tsk hela kryddnejlikor, 1 tsk gula senapsfrön, 3 lagerblad

Gnid in laxfilén med saltet, låt den ligga i ett par timmar och skrapa sen bort saltet, hacka i lagom bitar.

Koka upp lagen, allt på en gång, och vänta till den kallnat.

Skiva lökarna, varva lax och lök i burkar eller skålar och häll på lagen, täck med täta lock och låt stå, minst ett dygn.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

590 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser