Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Surlax  (läst 3582 gånger)

kolaren

  • Inlägg: 190
Surlax
« skrivet: 22 dec-07 kl 23:49 »
Norsk surlax;

Till 1 kg laxfilé;

2 gula lökar, 1 dl salt

Lag av 12 dl vatten, 3 dl ättiksprit, 7,5 dl socker, 1 tsk hel vitpeppar, 1 tsk hela kryddnejlikor, 1 tsk gula senapsfrön, 3 lagerblad

Gnid in laxfilén med saltet, låt den ligga i ett par timmar och skrapa sen bort saltet, hacka i lagom bitar.

Koka upp lagen, allt på en gång, och vänta till den kallnat.

Skiva lökarna, varva lax och lök i burkar eller skålar och häll på lagen, täck med täta lock och låt stå, minst ett dygn.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

592 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser