Jag gjorde följande gryta på hjort igår och jag tyckte att det blev jättegott:
500 gr rent kött skuret som grytbitar
3 msk mjöl
1,5 tsk salt
1/4 tsk kryddpeppar
Blanda mjölet, saltet och kryddpeppar i en plastpåse. Tillsätt köttet och blanda runt.
Bryn köttet i lite smör och lägg över i en gryta.
Tilsätt 3-4 dl rött vin samt 2 rödlökar i skivor.
Puttra tills köttet nästan är klart.
Lägg till
1-2 msk soya
1 tsk timjan
tillsammans med 3 morötter i bitar och låt det puttra ytterligare ett tag.
Tillsätt sedan 200 gr svamp (kantareller, champinjoner eller vad som) som är brynt i smör.
Smaka av med
1-2 tsk osötad senap
1 dl grädde
1-2 msk messmör eller någon typ av gele.
Jag la även i lite syltlök och vattenkastanjer som jag tycker är gott i grytor.