Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kan man syra rädisor?  (läst 2473 gånger)

Solöga

  • Inlägg: 147
  • Jag vill, jag kan, jag SKA!
    • Småland
    • Furukull
Kan man syra rädisor?
« skrivet: 10 jun-11 kl 21:27 »
Läste i en annan tråd om att man kanske kan syra rädisor men hittar inget recept på det. Är det någon som vet om det går eller har ett recept?
Jag har verkligen lyckats med mina rädisor hittills i år och det skulle vara roligt att kunna njuta av dem i vinter oxå ;)

ChristinaR

  • Inlägg: 5562
    • Västergötland
    • Elins trädgård
SV: Kan man syra rädisor?
« Svar #1 skrivet: 10 jun-11 kl 21:39 »
Jag har syrat majrovor och det är ju ganska likt. Det är väl bara att pröva med en liten sats!  :)

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Kan man syra rädisor?
« Svar #2 skrivet: 11 jun-11 kl 07:10 »
Både rädisa och dess större släkting rättika (t ex daikon) går utmärkt att fermentera.

 

Solöga

  • Inlägg: 147
  • Jag vill, jag kan, jag SKA!
    • Småland
    • Furukull
SV: Kan man syra rädisor?
« Svar #3 skrivet: 11 jun-11 kl 22:47 »
Låter ju toppen.
Har ni några recept?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

611 gäster, 2 användare
Tur-Johan, Baberg

* Forum

* Om tidningen Åter



- En kanontidning på alla vis!
/Michael Andreasson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser