Hej!
Jag bakade bröd igår enligt följande recept:
5dl rågsikt
5dl graham
2dl kruskakli
2dl solroskärnor
1dl krossat linfrö
4tsk bikarbonat
1msk brödkryddor
3dl rivna morötter
0,5dl sirap
1liter filmjölk
Blanda, häll i formar och skjuts in i ugnen 100 min på 175 grader.
Receptet är halvt påhittat eftersom jag inte hade rätt ingredienser hemma. Har inte bakat bikarbonatbröd så här innan, så jag vet inte hur det ska vara. Men jag tyckte det blev gott. Möjligen liiite väl kladdigt och smaken påminner liiite om mjuk pepparkaka, men jag kommer att göra om det igen för det är ju så himla smidigt!
Nu till den egentliga frågan... i morse när jag skulle skära mig en skiva ser jag en massa gröna pluttar och tänker "Va!! Har det möglat redan!!!" Nä, så klart inte. Det var solroskärnorna som blivit mörkt, men klart gröna! Är det någon som varit med om detta? Brukar det bli så, eller vad? Det smakar i alla fall inte konstigt.