Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Spädkalv?  (läst 2322 gånger)

Alces alces

  • Inlägg: 22
    • Jämtland
Spädkalv?
« skrivet: 19 sep-14 kl 09:35 »
Jag har blivit erbjuden spädkalv för 10:- kilot av en bonde. Kalvarna väger cirka 40 kg. Har googlat lite och det verkar vara en delikatess men hittar bara recept på kalvsylta. Finns det verkligen inget annat man kan göra med den? Någon som tagit tillvara spädkalv som vet?


Alces alces

  • Inlägg: 22
    • Jämtland
SV: Spädkalv?
« Svar #2 skrivet: 19 sep-14 kl 10:22 »
Tack för svar. Man kan alltså använda vanliga kalvrecept? Som jag förstått det så är det skillnad på köttet om det är en spädkalv (1-3 mån gammal) och en "vanlig" kalv på 6-7 mån?

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Spädkalv?
« Svar #3 skrivet: 19 sep-14 kl 10:59 »
Det skiljer i utseende, mindre rött/mörkt ju yngre det är, och tillagningstiden kan vara något kortare. Men det har ju ingen större betydelse


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

618 gäster, 4 användare (2 dolda)
Biofilo, Tur-Johan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser