Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fermentera kött och fisk  (läst 5947 gånger)

Fru Jansson

  • Gäst
Fermentera kött och fisk
« skrivet: 25 aug-13 kl 16:56 »
Hittade detta recept på fermenterad fisk http://tarmochpsykologi.wordpress.com/2011/10/06/fermenterad-fisk/ och där står ju en rad att "oxfilé fermenteras på samma sätt"... Jag har även förstått att många korvar fermenteras, men hittar inte så mycket information. Någon som har erfarenhet av att fermentera kött och fisk?

SurOve

  • Inlägg: 45
    • Skåne
SV: Fermentera kött och fisk
« Svar #1 skrivet: 28 aug-13 kl 11:34 »
Jag har inte så stor erfarenhet av att fermentera kött och fisk, men kolla in forumet på www.wildfermentation.com, där finns det lite allt möjligt. Eller läs någon av böckerna Wild Fermentation eller (hellre, min absoluta favorit) The Art of Fermentation av Sandor Ellix Katz (som driver sajten ovan).

Jo, salami är fermenterad. Liksom surströmming och olika sorters fisksåser. Det finns recept på sajten och nätet på fermenterade kokta ägg som jag är sugen på att testa.
Syrar ofta. Surar ibland.

 

Fru Jansson

  • Gäst
SV: Fermentera kött och fisk
« Svar #2 skrivet: 09 sep-13 kl 10:21 »
Ååå, vad roligt! Då finns det massor att prova! Ska läsa på, och återkommer när jag har nåt på gång...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1527 gäster, 1 användare
torbjorn

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser