Hur stark/svag lösning kan man ha för att lägga in gurka? Vad är standard i en inläggning?
Målet är att gurkan ska hålla till nästa sommar, men utan att det ska vara för fränt.
Jag gör så här:
lägg de tvättade och borstade gurkor i ett lämpligt glas.
hällr vatten så att alla gurkor är täckta
häll vattnet i en tillbringare eller liknande för att mäta hur mycket ättikslag du behöver.
ut med gurkorna!
till ett glas (7-8 gurkor), ta en lök fin hacka den
varva gurkor, lök dillblommor i ditt glas
häll i en1/2 tskd senapsfrön och några kryddpepparkorn
nu har du ett glas med kryddor, gurkor och luft

nu till ättikslag:
säg att du för enkelhetens skull behöver ha 1/2 l (5dl) ättikslag ( om du har tex mätt upp 1 l till ditt eller dina glas så får du räkna om receptet)
1,5 dl 12% ättiksprit
3,5dl vatten
1 dl socker
1 matsked salt
koka upp det hela
häll det över gurkorna
stäng glaset
låt stå ett dygn
öppna burken
häll ut ättikslagen i en gryta
koka upp den en gång till
häll det över gurkorna igen
stäng glaset
låt stå i minst 2- 3 veckor eller så länge du vill
ät och njut

hoppas det var begripligt!