Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tillvarata basilika - idéer efterlyses  (läst 1109 gånger)

Kanin-Eva

  • Inlägg: 785
    • Dalarna
Tillvarata basilika - idéer efterlyses
« skrivet: 26 sep-12 kl 12:07 »
Nu är det dags att ta tillvara det sista av basilikan. Hur gör ni?

Jag har gjort en massa pesto och en sorts "klegg" man har i en potatissallad men finns det andra bra sätt. Jag tycker inte att basilika blir bra att torka. Kanske frysa är bättre? Funderar på att mixa dem och frysa in i iskubslådor. Vad tror ni? Idéer efterlyses.
Lever min dröm på världens vackraste plats med min man, kaniner, hundar, höns och odlingar.

hustran

  • Inlägg: 1803
SV: Tillvarata basilika - idéer efterlyses
« Svar #1 skrivet: 26 sep-12 kl 12:12 »
Lägg i vinäger i flaskor,det blir underbar basilikavinäger och hållbart.

 

K@rene

  • Inlägg: 181
  • Ønsker kontakt med alt.bönder i Väst-Värmland.
    • Värmland
SV: Tillvarata basilika - idéer efterlyses
« Svar #2 skrivet: 26 sep-12 kl 12:45 »
Fryse ja
eller:
Bland inn i smör, lag 'limpor' med basilikumsmör, lag passe långa biter, frys og ta ut når det passer
Legg i god olivenolje,- herlig doft og smak av basilkum midt på vintern (evt ta ut urten etter en stund, doft og smak forblir)
Jeg har forsøkt göra basilikumsalt, hakke urten og blande med grovt havsalt, riste riste. Jag vet inte än hur det går i längden

 :)
Gård i V-Värmland - 5 katter och 6 tuppar&höns - skog och mark - reser mellan världen och landet


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

550 gäster, 4 användare (1 dolda)
Numera, Tur-Johan, alternaiv

* Forum

* Om tidningen Åter



Episk tidning! Har följt mig från intresserad till självhushållare med gård och allt.
/Mikael Book

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser