Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  mjölksyrade rödbetor  (läst 1326 gånger)

Chrissie

  • Inlägg: 2
    • Norge
mjölksyrade rödbetor
« skrivet: 17 sep-12 kl 13:08 »
 HJÄLP MIG!!!
HAR NÅGON UPPLEVT DETTA NÅGONGÅNG?
Jag väntade nog för länge innan jag la in mina ekologiska rödbetor. De hade mörknat i skalen på sina ställen. Men jag klarade inte att kasta dom, så jag skar bort det jag såg av mörkt/"svart" på rödbetorna. Syrningen blev lyckad. Det smakar och luktar bra, men delar av "rivbitarna" är svarta. Nu undrar jag om det är någon som vet om man kan äta det? Vad är det som gör rödbetan svart? Kan det vara svamp? I så fall så är ju säkert svampen död, MEN antagligen finns svamptoxiner kvar, och det är ju inte så hälsosamt...Tacksam för svar!
Chrissie
« Senast ändrad: 26 sep-12 kl 10:29 av Chrissie »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

653 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser