Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rökt vildsvin.  (läst 11555 gånger)

Neiklot

  • Gäst
Rökt vildsvin.
« skrivet: 21 nov-11 kl 16:27 »
Någon som provat att röka vildsvinskött?

Händig Man

  • Gäst
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #1 skrivet: 21 nov-11 kl 16:29 »
inte kött så men vildsvinskorv har jag rökt ;)


http://www.alternativ.nu/index.php?topic=123133.msg1123521#msg1123521

Ailao

  • Inlägg: 7
    • Småland
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #2 skrivet: 22 nov-11 kl 18:02 »
Jag har ätit rökt vildsvins kött sjuuukt gott. men kan ha att göra med att jag älskar alla sorters vilt kött och har en nästan läskig dragning till alla sorters rökta livsmedel.

TheoA

  • Inlägg: 259
    • Södermanland
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #3 skrivet: 24 nov-11 kl 19:30 »
Jadå, det är supergott :) Vi har lämnat in för rökning flera gånger.. till jul är det perfekt.
Bor i sörmland med min familj och 130 kor, både kött- och mjölkkor, 25 höns, 2 katter, 10 vaktlar, och 3 akvarium.

Ronny

  • Inlägg: 1637
    • Skåne
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #4 skrivet: 24 nov-11 kl 19:37 »
Kallrökt vildsvinsskinka slår det mesta!
Håller lantraser för bevarande och det egna hushållet.

Skogsnatt

  • Gäst
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #5 skrivet: 16 dec-11 kl 06:14 »
Javisst. Rökt vildsvin är helt utmärkt, det funkar både med varm och kallrökt. En sak man dock skall hålla koll på är att det verkligen är tagit och anlyserat ett trikinprov. Det är nämligen stor risk att trikinerna klarar rökning och det innebär att man får dem i sig, med mindre trevlia problem som följd

Quercus

  • Inlägg: 518
  • Jag blir aldrig yngre än vad jag är idag
    • Skåne
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #6 skrivet: 25 dec-11 kl 18:23 »
Man ska alltid trikinkolla vildsvinskött. Trikinerna lär dock inte överleva en korrekt utförd varmrökning. Köttet värms då upp till ca 60 grader och då överlever inga trikiner.
Glad ateist med stort "back to nature" intresse - jakt, fiske, snickeri, biodling...

Skogsnatt

  • Gäst
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #7 skrivet: 27 dec-11 kl 06:32 »
Man ska alltid trikinkolla vildsvinskött. Trikinerna lär dock inte överleva en korrekt utförd varmrökning. Köttet värms då upp till ca 60 grader och då överlever inga trikiner.

Jag rekommenderar att du läser din hemläxa igen. Ca 60 grader är absolut inget säkert skydd mot trikiner. Som en liten illustration av detta kan man nämna att ballongararen Andreé med sällskap med stor sannolikhet dog av trikiner från undermåligt tillagat isbjörnskött

 

Temeriaire

  • Inlägg: 1522
  • Allt kan göras, men det omöjliga tar längre tid.
    • Småland
SV: Rökt vildsvin.
« Svar #8 skrivet: 27 dec-11 kl 07:57 »
Citat frånsmittskyddsinstitutet:

Citera
Försiktighet bör iakttas vid förtäring av obesiktigat vildsvins- och björnkött. Trikiner avdödas vid upphettning av kött till minst 68°C. Beroende på djurslag fungerar djupfrysning olika och är inte en helt säker metod. Djupfrysning fungerar inte heller mot den frysresistenta formen (T. nativa) som även den kan finnas hos vilda djur i Sverige.
Ibland kommer äventyret och suddar ut det jag skrivit i kalendern.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

493 gäster, 2 användare
simon.arvestrand, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser