Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  HANDBOKEN på alternativ.nu  (läst 6679 gånger)

Petter B

  • Administratör
  • Inlägg: 3483
    • Västergötland

Per Gynt

  • Gäst
SV: HANDBOKEN på alternativ.nu
« Svar #21 skrivet: 19 nov-11 kl 06:45 »
Kalle Hammarberg själv har lovat att faktagranska mina texter, så de borde kunna bli hyfsat sakliga.

Många med mig vet säkert inte vem Kalle Hammarberg är. Gettavlan har flera mycket kunniga och seriösa skribenter.
« Senast ändrad: 19 nov-11 kl 11:44 av Peer Gynt »

Trollmor

  • Inlägg: 10686
  • Måtte jag inte leva förgäves.
    • -
SV: HANDBOKEN på alternativ.nu
« Svar #22 skrivet: 19 nov-11 kl 17:24 »
Veterinär Karl-Erik (Kalle) Hammarberg är nu pensionerad, men har länge varit Sveriges ledande expert på getmedicin.  Han har kallats in till Veterinärhögskolan för att föreläsa om getter för studenterna, och tillfrågas av landets veterinärer när de stöter på något getmedicinskt problem som de inte klarar av bra själva.  Om alltså han faktagranskar, så garanterar det frihet från alla större sakfel!  :)
En får va gla att en ä sum en ä, när en nu ente ä sum en saa.

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: HANDBOKEN på alternativ.nu
« Svar #23 skrivet: 19 nov-11 kl 17:42 »
Givetvis kommer texterna att vara väl faktagranskade i detta fall. Men som jag förstått det, ärsyftet med reglerna för handboken är att de ska vara lika för alla och att de ska harmonisera med vad som gäller för wikipedia.

Om man ser det som att man samarbetar och kommunicerar kring hur texterna byggs upp, så anser jag att texterna blir bättre. Många är duktiga på fakta. Alla av dem är inte duktiga på informationsstruktur, meningsbyggnad sortera informationen i huvuddokument och underdokument, hur tekniken för handboken fungerar osv. Det är därför alla kan hjälpas åt att skriva handboken. Olika färdigheter kompletterar varandra.

Dessutom är mycket kunskap inte konstant över tid, regler ändras, ny forskning ändrar vår uppfattning, nya sjukdomar och nya mediciner kommer osv. Därför kan inte en text vara färdig.

Men som tidigare skrivit, man kan alltid läsa gamla versioner, och därför är det viktigt vem som skrivit dem, för de kommer, om de är bra, att användas som utgångspunkt för kommande uppdateringar. Därför tycker jag inte att man ska lämna det fritt för alla och envar att under mer eller mindre konstiga alias skriva allt möjligt. Vissa människor är duktiga och de vill vi uppmuntra att skriva i handboken. De som inte är seriösa hindras förhoppningsvis av namnkravet. Och de som är seriösa men som av olika skäl inte vill ange sitt riktiga namn kan skriva under pseudonym, helst efter att ha konfererat med t ex Petter B
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

 

Petter B

  • Administratör
  • Inlägg: 3483
    • Västergötland
SV: HANDBOKEN på alternativ.nu
« Svar #24 skrivet: 19 nov-11 kl 17:55 »
..Sveriges ledande expert på getmedicin... faktagranskar...
Man behöver absolut inte känna att texten måste vara perfekt innan man lägger upp den. Det behöver inte ens bli halvfärdigt. Huvudsaken är ju att man kommer i gång och skriva. Sedan har vi som sagt många riktigt kunniga getmänniskor här som kan hjälpa till att faktagranska och vidareutveckla texten.
Karl-Erik Hammarberg är förstås välkommen att hjälpa till han med  ;)



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

470 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Otroligt mycket läsvärda artiklar. Jag väntar alltid med spänning på nästa nummer, en otroligt bra tidning!
/ Pia Elldalen

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser