Ett underbart recept på vegetariska "kött"bullar kommer här! Jättegott tycker både små och vuxna här

Mal 2 dl sötmandel
Blanda med
1 stor gul riven lök och
200 g ost, vi tycker att starkare=bättre
Vispa ihop 4-5 ägg och häll i
2 dl ströbröd och
lite salt och
lite vitpeppar
någon matsked soja för färgen
Blanda ihop allt och låt svälla en stund, som med vanlig köttbullesmet.
Forma bollar (mindre än vanliga köttbullar!) och koka i grönsaksbuljong i 7-8 minuter. Bullarna sväller så koka inte för många i samma gryta! Ta upp och låt rinna av, stek sedan i massor med smör, häll i lite soja i pannan, och rulla för glatta livet. Sjukt gott och nyttigt och snällt mot djuren!
En annan hel rätt vi provade i helgen:
Hetta upp ett par skedar olja i en panna. Häll i
curry, koriander, ingefära, spiskummin och/eller andra goda, mustiga kryddor ihop med
2 dl råris. Fräs allt en stund, häll sen på 3,5 dl vatten.
Låt puttra tills riset är klart.
Under tiden hamnar följande i en annan kastrull med olja:
1 gul och
1 röd lök,
1 riven morot,
sesamfrön, linfrön, andra frön/nötter och
2 äpplen skurna i halvstora bitar.
Låt fräsa ihop och blanda sen ihop med risröran. Vi åt hummus blandat med yoghurt till och jordnötter på och det var fantastiskt!
Enklaste hummusen görs såhär:
2 paket kikärtor (800 g ungefär, konserverade) mixas med
1 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
saften av en citron
salt, koriander, spiskummin, paprikapulver, curry etc tills det smakar gott. Tänk på att vitlökssmaken "växer" i kylen också!
Håller länge i kylen och funkar bra till det mesta!
Som lyxmat gör vi ibland kidneybönor Kiev. Har inte receptet framme nu, men kort sagt mosas 2 burkar kidneybönor ihop med några skivor franskbröd, blandas med fräst purjolök och kryddor och formas till stora äggformade bollar. I varje boll läggs en stor bit hemmagjort vitlökssmör med örter och sen trycks de ihop. Rullas i ägg och ströbröd och steks i ännu mer smör. Blir verkligen sjukt gott! Och smakar inte bönor
Vi äter inget industrikött (och har inte tillgång till annat kött, så... inget kött alls nu, men fisk då och då) men inte heller bönor till varje måltid. Däremot äter vi mycket svamp, frön, nötter och rotsaker. Vi använder aldrig
aldrig light-produkter utan fläskar på med vispgrädde och smör och varken vi eller barnen har problem att bli mätta.