Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Röka kanin  (läst 2913 gånger)

Berget

  • Inlägg: 3
Röka kanin
« skrivet: 11 jul-11 kl 16:33 »
Har försökt läsa mig till bästa sätt att röka kanin o kommit fram till

Hänga 24h i +4
Stycka
saltlake i några timmar
Röka i ca 2h lämpligtv is med Alspån o enris

Har jag uppfattat rätt tro? Tacksam för tips

GrävlingsJanne

  • Inlägg: 374
    • Uppland
    • Grävlingsnaturprodukter
SV: Röka kanin
« Svar #1 skrivet: 11 jul-11 kl 17:17 »
Jag har tagit upp dom ur frysen på kvällen och hällt salt över dom ganska mycket. Sen har dom fått stå så till på förmidagen dagen efter, då jag har rökt dom. Mellan 3 och 4 timmar brukar jag låta dom ligga i röken.
Brukar elda med torr alved också en och granris.
http://www.gravlingsnaturprodukter.se
Bor på Gräsö, sysslar med skyddsjakt, skogsröjning, slipning av knivar, saxar, liar m.m. Säljer lädersmorning, salvor, tjärljus och mycket annat spännande.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Röka kanin
« Svar #2 skrivet: 12 jul-11 kl 15:54 »
Ingen kontroll av röktemperatur eller sluttemperatur på köttet?

 

GrävlingsJanne

  • Inlägg: 374
    • Uppland
    • Grävlingsnaturprodukter
SV: Röka kanin
« Svar #3 skrivet: 12 jul-11 kl 23:19 »
Brukar hålla temperaturen i röken på ca 70grader.
Sen när köttsaften är färglös så brukar det vara färdigt.
http://www.gravlingsnaturprodukter.se
Bor på Gräsö, sysslar med skyddsjakt, skogsröjning, slipning av knivar, saxar, liar m.m. Säljer lädersmorning, salvor, tjärljus och mycket annat spännande.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

464 gäster, 1 användare
LarryGeano

* Forum

* Om tidningen Åter



Episk tidning! Har följt mig från intresserad till självhushållare med gård och allt.
/Mikael Book

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser