Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Varnar känsliga läsare för starka bilder i den här tråden..  (läst 6279 gånger)

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
Citera
En fråga: Pastoriserar ni grädden ni kärnar smör av?

Inte jag.

git

  • Inlägg: 806
    • På våran gård är det
Jag pastoriserar bara grädden om jag ska använda den på tårtan, den håller sig hård längre då. annars använder jag mjölken som den är.
Sjuhäradsbygden
våra djur är svenka lantraser, Blandhöns,Gammalsvensk dvärghöna, Bondkatter, Drever,Västgötaspets, Rödkullor. Häst,barnkanin och akvariefiskarna  Finns också förutom oss gårdsfolk

Frances

  • Inlägg: 7906
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Västergötland
http://anderssonsfarm.blogspot.com/2010/07/en-liten-liten-snutt.html


Försökte filma en morgonmjölkning..men jag hann ju knappt till juvret..för Åskar var lite väl teknikintresserad  ;D Men lite fick jag till.

Om nån undrar så är min kamera numera spräckt och tejpad..efter att ha rullat nerför stenarna..
" Först vill man bli nånting. Sen tror man att man är det man ville bli. Sen blir man kanske det man trodde att man var"

nordtravare

  • Inlägg: 265
    • Medelpad
Det är bara pastorskor som blir pastoriserade,mjölken blir pastöriserad.

git

  • Inlägg: 806
    • På våran gård är det
Det är bara pastorskor som blir pastoriserade,mjölken blir pastöriserad.

Ha ha  ;D
Sjuhäradsbygden
våra djur är svenka lantraser, Blandhöns,Gammalsvensk dvärghöna, Bondkatter, Drever,Västgötaspets, Rödkullor. Häst,barnkanin och akvariefiskarna  Finns också förutom oss gårdsfolk

Frances

  • Inlägg: 7906
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Västergötland
Världens bästa brudar har varit här idag o gjort ost  :) :) :) :) :) :)
" Först vill man bli nånting. Sen tror man att man är det man ville bli. Sen blir man kanske det man trodde att man var"

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
Ok, nu har jag gjort yoghurt.
Utan egen ko, gjorde på köpemjölk.

Yoghurten blev god.!
Jag är nöjd med smaken, men den är lite lös.

Varför?
Bor på min lilla gård med min stora familj!

Frances

  • Inlägg: 7906
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Västergötland
För att den INTE innehåller E440 ?

Prova höja temperaturen eller låta den stå lite längre, du kommer att komma fram till hur just DU vill ha din yoghurt med lite expreminterande!
" Först vill man bli nånting. Sen tror man att man är det man ville bli. Sen blir man kanske det man trodde att man var"

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
Ok!

Testar vidare!

Fast yoghurten jag ympade med innehåller ju inte heller E 440, pektin.
Bor på min lilla gård med min stora familj!

skiesabove

  • Inlägg: 1701
  • Permakultur med häst
    • Norrbotten
Jag har "piratkopierat" dyrfil, såna där shots (dumpstrade!)

Mjölk + en shot + burk med stänglock, sån där gammal, vet inte vad dom heter. Fick stå i fönstret i nästan en vecka.

resultat: 2 liter proviva shots, visserligen utan smaksättning men smakade ändå rätt och var väldans bra för magen.
//Lina

kurt

  • Inlägg: 3488
Nejdå, jag tror inte att du har "piratkopierat", de probiotiska bakterierna som Proviva och andra gör reklam för brukar oftast inte växa speciellt bra i mjölk. De brukar snabbt konkurreras ut av andra mjölksyrabakterier. De probiotiska bakterierna är ju oftast ursprungligen isolerade  från tarmsystemet  något djur/människa.

 

skiesabove

  • Inlägg: 1701
  • Permakultur med häst
    • Norrbotten
Åh fan. Ja drickyoghurt blev det av det hela iaf :P...

//Lina


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

438 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser