Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Överbakt stek -vad kan jag göra?  (läst 2240 gånger)

mille

  • Inlägg: 2069
  • Gångemad - småskalig lammuppfödning och biodling
    • -
    • Gångemad
Överbakt stek -vad kan jag göra?
« skrivet: 19 feb-10 kl 14:04 »
Idag har jag gjort det igen, bakt köttet för länge i ugnen. Det var halvfryst när jag lade in det och tänkte att då passar jag på att gå till djuren så länge.

Men när jag kom tillbaka så var det 85 grader....suck.

Går det att göra nåt för att göra köttet roligare/goare?

Gotlandsfår och blandisar. Highland Cattle. Frigående hönor samt ett gäng katter och kaniner. Odlar en del och plockar gärna bär. Nygammal biodlare och trebarnsmamma.

kvarnåkungen

  • Inlägg: 271
  • n´henke
    • Jämtland
    • elins blogg!
SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
« Svar #1 skrivet: 19 feb-10 kl 14:10 »
jag skulle lagt det i saltlag... sen skivat tunt och lagt på en smörgås...
bohem-torpare

jag71

  • Inlägg: 590
  • varma höns
    • Skåne
SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
« Svar #2 skrivet: 19 feb-10 kl 14:13 »
Jag vet inte om man kan göra något nu. Vet inte hur varm ugn du hademen själv brukar jag max ha 120 rader och då kan köttet så inne länge. :) Vet jag inte när jag ska komma hem så sätter jag ugnen på 100 grader och så ökar jag lite på slutet då jag kan passa den.

Hoppas du får något bra tips.
har lite djur... mest fjäderfän. ;)

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
« Svar #3 skrivet: 19 feb-10 kl 14:15 »
Samma här,marinad av nåt slag:Vin, porter,inlagd-gurka-spad,coca-cola vad du nu har hemma. Ställ kallt skiva tunnt, god sås på marinad+grädde. Blir bra ska du se!
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

mille

  • Inlägg: 2069
  • Gångemad - småskalig lammuppfödning och biodling
    • -
    • Gångemad
SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
« Svar #4 skrivet: 19 feb-10 kl 14:32 »
Tack för svaren! Jag fixar en marinad och så får vi se om det blir ätbart... :P

Jag hade 140 grader, men borde såklart haft lägre temperatur. Jag var väl inte riktigt vaken.... ;)
Gotlandsfår och blandisar. Highland Cattle. Frigående hönor samt ett gäng katter och kaniner. Odlar en del och plockar gärna bär. Nygammal biodlare och trebarnsmamma.

Xanna

  • Inlägg: 590
  • ingenting är omöjligt!
    • Skåne
SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
« Svar #5 skrivet: 19 feb-10 kl 14:37 »
I värsta fall får det väl bli pyttipanna.  ;)

 

mille

  • Inlägg: 2069
  • Gångemad - småskalig lammuppfödning och biodling
    • -
    • Gångemad
SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
« Svar #6 skrivet: 19 feb-10 kl 14:40 »
I värsta fall får det väl bli pyttipanna.  ;)

ja, det går ju alltid... :) nu har jag marinerat med julöl.. :o Återstår att se vad det blir för resultat.
Gotlandsfår och blandisar. Highland Cattle. Frigående hönor samt ett gäng katter och kaniner. Odlar en del och plockar gärna bär. Nygammal biodlare och trebarnsmamma.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

607 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning där det mesta tas upp! Klart prisvärd läsning.
/Theo

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser