Har ännu inte lagat anka i lergryta, däremot ofta kyckling. Temp på ugnen 175o, tycker jag är lagom, om man har unga djur och vill ha snabbare tillagning kan man höja upp till 225o. Tid ca 3 h skulle jag tippa om du lägger i en hel myskanka, lergrytor finns i olika storlekar, om du har en tillräckligt stor skulle jag definitivt laga till den hel.
Lök, vitlök, morot är nödvändigt tycker jag. Sedan kan man komplettera med det man känner för eller har hemma tex palsternacka, kålrot, rotselleri eller blekselleri, persilja eller mynta eller rosmarin eller basilika (läggs i på slutet, basilika vill inte ha lång tillagning), lagerblad, kryddpeppar, svartpeppar eller 4 peppar, de torra kryddorna gärna lagda i en kryddhylsa eller en tesil, så att de är lätta att lyfta ur. Vatten och/eller krossade/passerade tomater, inte för mycket jag gillar inte när det blir för soppigt, men det är ju en fråga om tycke och smak, jag tycker att halvvägs upp när de andra ingredienserna ligger i är lagom.
Går att variera i det oändliga, bara fantasin sätter gränser.