Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Slemmig färskost  (läst 1203 gånger)

Tesse

  • Inlägg: 207
    • Västergötland
    • www.ostergardensgetost.se
Slemmig färskost
« skrivet: 26 feb-10 kl 15:11 »
Att färskosten blir slemmig beror på?
För kort förmogningstid?
Jag hade rätt pH och rätt temperatur, syrade med fil och hade apotektes löpe i.
För inte ska den vara som en sammanhängande gummimassa innan man saltar, nej?
Tack för svar  :)
Getter överallt och ett eget litet mejeri :) www.ostergardensgetost.se

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Slemmig färskost
« Svar #1 skrivet: 01 mar-10 kl 12:44 »
Är det svensk skivbar färskost du gör, eller sån  syrad "fransk" bredbar?

 

Tesse

  • Inlägg: 207
    • Västergötland
    • www.ostergardensgetost.se
SV: Slemmig färskost
« Svar #2 skrivet: 01 mar-10 kl 14:28 »
Jag gör bredbar färskost.
Har funderat på om det kanske är för kallt i köket iallafall, har ju haft rätt temperatur när jag pastöriserat, lagt i syran  osv men det är ju högst troligt att det inte är över 20 grader i köket för att bakterierna ska kunna jobba. Får sätta det hela lite närmare elementet så kanske det går bättre. I detta huset eldar vi tydligen för kråkornas skull   ::)
Getter överallt och ett eget litet mejeri :) www.ostergardensgetost.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

536 gäster, 3 användare (1 dolda)
Bokohammare, Aevitas

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser