Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  ostrecept från förr  (läst 1479 gånger)

esten

  • Inlägg: 2325
    • -
ostrecept från förr
« skrivet: 12 sep-09 kl 11:20 »
Gamalt recept på ost
 
« Senast ändrad: 11 apr-10 kl 10:16 av esten »

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: ostrecept från förr
« Svar #1 skrivet: 14 sep-09 kl 23:20 »
Tack för receptet.  :)

Men om du hittade hela receptsamlingen på nätet kanske du kunde ge en länk till den också!

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: ostrecept från förr
« Svar #2 skrivet: 14 sep-09 kl 23:44 »
Jag misstänker på tiden den ligger i laken, att det är en stor ost. Jag tippar på 10-15 kilo. En mindre, ska ligga kortare tid. Smakar man randen så känns det JÄTTESALT. Men saltet omfördelas i osten och den blir mer jämnsalt rakt igenom med tiden. Ge den MINST två månader på hyllan. Efter 4 börjar den bli hyfsad och efter 7 så kan den vara aaaaah!  :)

 

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: ostrecept från förr
« Svar #3 skrivet: 16 sep-09 kl 02:12 »
Länken funkar om man lägger till ett l som i Laban i slutet.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

475 gäster, 2 användare
RickardR, javill

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser