Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gelatin som klarningsmedel?  (läst 3621 gånger)

Dea

  • Inlägg: 55
Gelatin som klarningsmedel?
« skrivet: 15 dec-09 kl 21:35 »
Hur pass väl fungerar det att enbart använda Gelatin som klarningsmedel till vin? Går ju att köpa dels små påsar med vätska och i Edelmans Vinboken finns det beskrivet hur man gör med gelatinblad. Är det någon som provat? Har nämligen ett äpplevin som klarnar väldigt långsamt och vill ha i så lite "skräp" som möjligt i de...


koko

  • Gäst
SV: Gelatin som klarningsmedel?
« Svar #1 skrivet: 29 dec-09 kl 02:04 »
Det fungerar alldeles utmärkt med sådan i påse som du nämner. Jag har testat på flädervin och äppelvin och det blev kristallklart.

 

Dea

  • Inlägg: 55
SV: Gelatin som klarningsmedel?
« Svar #2 skrivet: 29 dec-09 kl 21:51 »
Tack! Vad bra att det funkar. Ska prova!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

640 gäster, 2 användare
Helena Wätte, Staem

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jättenöjd och glad över tidskriften Åter!
/ Märit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser