Bor i ett alldeles förträffligt område där det finns många slakteributiker nära där det går att köpa kött billigt (jag har då aldrig sett revbensspjäll i Sverige för 3.5€ per kilo...) och skulle därför vilja testa på att lufttorka antingen skinka eller lamm-/fårfiol.
Min fråga är om ett lite fuktigare klimat kan ställa till det så att allt ruttnar istället eller om det bara kommer ta lite längre tid att torka?
Vintertid i Portugal brukar inte husen vara särskilt väl uppvärmda och t.ex. i vårt kök brukar vi få kondens på fönstren under några veckor. Skulle helst inte vilja ha skinkan i vardags- eller sovrummet även om vi brukar hålla dem uppvärmda.
Så, vad tror ni? Borde det gå att påbörja torkningen nu och att det så att säga "torkar upp" när man kommer mer mot vår och sommar igen? Eller tror ni att det börjar ruttna på ytan och allt blir förstört? Kan man stävja eventuell förrutnelse med mer salt?