Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  recept på Felinosalami  (läst 2189 gånger)

blåkulla

  • Inlägg: 20
recept på Felinosalami
« skrivet: 30 aug-09 kl 17:00 »
söker ett recept på denna underbara torkade korv från Italien  :P :P :P :P

blåkulla

  • Inlägg: 20
SV: recept på Felinosalami
« Svar #1 skrivet: 31 aug-09 kl 17:08 »
är ny på korv så jag vet inte om nedstående recept funkar som ett första försök  ???

är det lagom med salt för en torkad korv?

2250 gr (75%) Fläskkött t.ex. skinkstek
750 gr (25%) Späck från gris
90 gr Salt
15 gr Svartpeppar, 50/50 hel & nymald

8-10 mm hålskiva
krokfjälster
2-3 månader i källartaket

kan det bli en bra vurre tror ni?

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: recept på Felinosalami
« Svar #2 skrivet: 31 aug-09 kl 17:36 »
Ett recept på utrikiska, men förmodligen inte den du sökte. Fortsätter leta i mina samlingar.

Italian Pepper Sausage
4 1/2 lbs. coarse ground pork 4 tsp. fennel
1 1/2 lbs. salt pork 1 Tbsp. crushed red pepper, dried
1 clove garlic 1 onion, quartered
1/4 tsp. thyme 1 1/2 Tbsp. freshly ground black pepper
1/2 tsp. bay leaf, crushed 1/4 tsp. coriander
2 Tbsp. salt 1 cup red wine
4 Tbsp. paprika
Combine all ingredients, mix well and stuff into hog casing.You may split lengthwise and broil under medium
heat, or pan-fry until brown on all sides and well done.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: recept på Felinosalami
« Svar #3 skrivet: 31 aug-09 kl 17:52 »

blåkulla

  • Inlägg: 20
SV: recept på Felinosalami
« Svar #4 skrivet: 31 aug-09 kl 21:34 »
http://lpoli.50webs.com/index_files/Salami%20felino.pdf

Ett förslag


ett mycket bra förslag   :D :D :D :D :D

dår det att köpa dom där cure2 och bactoferm LHP starter i sverige???

blåkulla

  • Inlägg: 20
SV: recept på Felinosalami
« Svar #5 skrivet: 31 aug-09 kl 23:50 »
letade lite och hittade lite ???

Cure #2 contains 6.25% Sodium nitrite; 4% Sodium nitrate and 89.75% Salt (for dry-cured sausages)
är det salpeter dom snackar om???



Sodium erythorbate =  antioxidantionsmedel E316 borde gå att skippa

 

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: recept på Felinosalami
« Svar #6 skrivet: 01 sep-09 kl 08:41 »
Det du hittat är en blandning, huvudsakligen vanligt salt. Salpeter är Sodium nitrate, och sedan finns ju natrium nitrit också i blandningen. Tror det kallas nitritsalt i charkbranschen.

Nitrit är ett konserveringsmedel, motverkar Botulinum arter, och ger dessutom en rödare färg åt köttprodukter.

E 316 är natriumisoaskorbat. Borde fungera med askorbinsyra. Antioxidationsmedel ingår för att undvika att fett härsknar så fort.

Var man får tag på startkultur vet jag inte i dag. Finns det någon charkfabrik i närheten där du bor, så kanske du kan fråga dem?



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

512 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser