På förfrågan, recept på Lokum:
Lokum med rosen- eller apelsinsmak , ca 70 bitar
Ingredienser:
6 dl socker
2.5 dl vatten
12 gelatinblad
6 msk potatismjöl
3 msk rosenvatten alt. 2 msk apelsinblomsvatten
0.5 dl körsbärssaft alt 1 dl apelsinsaft
1.5 dl florsocker
Koka sockret med vatten tills allt socker löst upp sig.
Lägg gelatinbladen i blöt i ljummet vatten.
Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten, rör sedan ned det i sockerlagen som du låter småkoka.
Tillsätt rosenvatten+körsbärssaft eller apelsinblomsvatten+apelsinsaft.
Krama ur gelatinbladen, rör ned dem i lagen - låt det inte koka mer.
Fodra en låg form (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper och häll i gelémassan. Ställ formen kallt.
Stjälp upp gelén när den svalnat och dra bort pappret. Skär i tärningar som vänds i florsocker.