Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Veggie Pastej  (läst 1623 gånger)

martinki

  • Inlägg: 413
    • ljuspunkt
Veggie Pastej
« skrivet: 21 feb-06 kl 20:08 »
Tagen ur en tysk efterkrigskokbok.

"Falsk leverpastej"
Ingredienser: 2 gula lökar, 1 MS olja, 100 g jäst, 1 MS mannagryn, 1 MS ströbröd, salt, 1 TS hackad mejram, 1/4 liter buljong

=> De finhackade lökarna rostas ljusbruna. Jästtärningarna smulas in i kastrullen. De kommer att smälta - låt Er inte avskräckas av "doften". Tillsätt buljongen, mannagryn och ströbröd. Krydda. Koka ihop under ständigt rörande tills det blivit en bredbar massa. Låt svalna. Klart.

Den som inte har buljong tar vatten och kryddor som muskot, peppar, vitlök, persilja, ..., salt - egentligen allt som kan tänkas passa.

Blir det inte bredbar utan vattnigt är det bara att öka på mannagryn- eller ströbrödfronten.

Den här massan är föregångaren till de välkända Tartex-pastejerna som Ni säkert känner.

Smaklig måltid ;)
Martin

Ps: Går naturligt att smaksätta med skogssvampar eller paprika eller tomater ... mums!
« Senast ändrad: 22 feb-06 kl 05:19 av martinki »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

442 gäster, 5 användare
torbjorn, von tratt, Lasselu, skogskälla, eliesandberg

* Forum

* Om tidningen Åter



- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser