Är kanske inte så mycket hittepå men kan ju passa på att tipsa om kanel till köttfärsrätter, det är MUMMA!! 
Instämmer helt, man kan även ha i bananskivor eller äppelbitar eller majs och sesamfrön i eller solrosfrön alldeles innan man serverar så det blir genomvarma. Matvete kan gärna koka med då syns de inte så bra och jag får sambon att äta mer fibrer.
Kanel har jag även på ALLT kött. Jag kan även varmt rekommendera kakao till porterstek och till kycklingfond och kycklinggryta.
I går kokade jag två kycklingar i 6 l vatten med en kålrot stor som en grape skuren i stora delar, en tredjedel grovstrimlad rödkål, tre stora grovdelade morötter, fyra hela potatisar, en stor lök knytnävestor i fyra tjocka skivor, fyra lagerblad en halv torkad chili styrka 5-6, tio hela enbär, totalt tre msk hel röd och grönpeppar, tre msk curry, fyra msk kakao, fyra msk blandade rosmarin och timjan och dragon, två msk kanel, en msk salt och en halv pressad grape.
Sedan kokade jag ihop två tetror passerade tomater med en halv liter buljong från kycklingkoket och en knappt halv dl vetemjöl, en dl matvete och köttet från ena kokta kycklingen, en burk majs, en burk med fyra ringar ananas skurna i bitar och hällde i spadet i grytan, två röda vinteräpplen i bitar, sedan i med fettet från en burk cocosmjölk. Sparade cocosmjölksvätskan och blandade det med åtta msk majsenamjöl som rördes ned de sista minuterna före serveringen. Till denna gryta tog vi nacho chips, gott, gott gott.