Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egna spontana "hittepårecept".  (läst 3758 gånger)

Alphaville

  • Gäst
SV: Egna spontana "hittepårecept".
« Svar #20 skrivet: 07 okt-09 kl 20:53 »
:D wow, tack, hade jag vetat att jag skulle få ett så varmt välkomnande hade jag kommit tidigare och oftare   ;D

Välkommen tillbaks  ;D :)

Eulalia II

  • Inlägg: 1588
    • Södermanland
SV: Egna spontana "hittepårecept".
« Svar #21 skrivet: 08 okt-09 kl 12:23 »
Välkommen tillbaks  ;D :)

tacktack...och förlåt att tråden blir invaderad på detta vis :-[
På sätt o vis en passande tråd: egen, spontan och påhittig d e jag i ett nötskal  :D
It was but yesterday I thought of myself a fragment quivering without rhythm in the sphere of life. Now I know that I am the sphere, and all life in rhythmic fragments moves within me.
~ Kahlil Gibran~

 

Guld

  • Inlägg: 639
  • Samlar på hantverkstekniker...
    • Västergötland
SV: Egna spontana "hittepårecept".
« Svar #22 skrivet: 25 nov-09 kl 11:37 »
Är kanske inte så mycket hittepå men kan ju passa på att tipsa om kanel till köttfärsrätter, det är MUMMA!! ;D
Instämmer helt, man kan även ha i bananskivor eller äppelbitar eller majs och sesamfrön i eller solrosfrön alldeles innan man serverar så det blir genomvarma.  Matvete kan gärna koka med då syns de inte så bra och jag får sambon att äta mer fibrer.
Kanel har jag även på ALLT kött. Jag kan även varmt rekommendera kakao till porterstek och till kycklingfond och kycklinggryta.
I går kokade jag två kycklingar i 6 l vatten med en kålrot stor som en grape skuren i stora delar, en tredjedel grovstrimlad rödkål, tre stora  grovdelade morötter, fyra hela potatisar, en stor lök knytnävestor i fyra tjocka skivor, fyra lagerblad en halv torkad chili styrka 5-6, tio hela enbär, totalt tre msk hel röd och grönpeppar, tre msk curry, fyra msk kakao, fyra msk blandade rosmarin och timjan och dragon, två msk kanel, en msk salt och en halv pressad grape.
Sedan kokade jag ihop två tetror passerade tomater med en halv liter buljong från kycklingkoket och en knappt halv dl vetemjöl, en dl matvete och köttet från ena kokta kycklingen, en burk majs, en burk med fyra ringar ananas skurna i bitar och hällde i spadet i grytan, två röda vinteräpplen i bitar, sedan i med fettet från en burk cocosmjölk. Sparade cocosmjölksvätskan och blandade det med åtta msk majsenamjöl som rördes ned de sista minuterna före serveringen. Till denna gryta tog vi nacho chips, gott, gott gott.
« Senast ändrad: 25 nov-09 kl 11:53 av Guld »
Låt kunskap och erfarenhet följa oss alla in i framtiden...låt gamla kunskaper spridas och ge nya erfarenheter till nya generationer med lite nya grepp och idéer, för bevarandet av kultur och tradition för framtiden... och för själsligt välmående i allmänhet....


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

718 gäster, 2 användare
Tom Fransman, Berberis

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser