Det här lyckades jag till slut hitta å vill jag gärna prova, men jag skulle behöva bättre måttangivelser. För inte kan det stämma med 1 del vitlök? Om jag tar 5 hg kött ska det alltså vara 0,5 hekto vitlök? å är det alltså tänkt då med 0,5 hg olja + 0,5 hg vatten? Övriga kryddor kan man ju höfta lite mer själv.
Merguez
Ingredienser:
10 delar Lammkött, gärna ganska fet (bog, bringa, slaksida eller vad man nu har tillgängligt)
1 del vitlök
Mynta
Koriander
Spirkummin
Sambal ölek
Svartpeppar
Salt
1 del Olivolja
1 del Vatten
Lammfjälster
Tillagning:
Skär köttet i bitar. Blanda samtliga ingredienser (utom fjälster) och kör det genom en grovt ställd köttkvarn. Arbeta blandningen ordentligt. Montera ett korvhorn på köttkvarnen och trä på ett fjälster. Stoppa sedan korvarna löst. Gör dem ungefär en dm långa. Jag brukar knyta en knut på själva skinnet men det går bra att knyta med ett ofärgat bommulssnöre också. Stek eller grilla korvarna.