Satt idag vid frukosten och undrade vad det egentligen är som gör att jag äter våra egna ägg, och gärna inte köpeägg.
Inga myter och flum, utan mer vetenskapligt.
Jag gillar inte äggvitan på vanliga köpeägg. Tycker de har en äcklig metallisk smak, eller nåt ditåt. Nåt som ger mig lite rysningar. Jag måste alltid ha på en massa salt och sedan svälja snabbt utan att tugga. Lite som när jag äter avocado, vilket jag heller inte tycker om, men äter ifall det finns i maten.
Men när jag äter våra egna hönsägg så kan jag komma på mig själv med att ordentligt tugga och äta såsom jag gör med annat jag gillar. Vitan är mjukare på något sätt. Mer lik gulan i konsistens (utan att vara smulig givetvis).
Är det den korta förvaringstiden (oftast mindre än en vecka) som gör skillnaden med vitan? Eller beror det på kosten. Våra höns äter dock främst pullfor allfoder, men de går ju fritt ute i sin hönsgård och gräver i jorden också. Plus att de då och då får rejält med matrester från oss.
Gulan tycker jag inte att det är så stor skillnad på nämligen.