Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  seg kanin (hane)!  (läst 2215 gånger)

slöfocken

  • Inlägg: 186
seg kanin (hane)!
« skrivet: 11 jul-09 kl 23:35 »
hej, idag tillagade vi vår första kanin, jag slaktade den igår o gjorde klar den med marinad så den fick ligga i det, idag när vi grillade den i ugnen så vart den helt seg, o då hade vi täckt över med folie. gjorde vi nåt fel eller är kaniner sega i köttet?


Ulric Eriksson

  • Gäst
SV: seg kanin (hane)!
« Svar #1 skrivet: 12 jul-09 kl 00:09 »
Kaninkött är allt annat än segt, men däremot är det magert, så det passar inte så bra att grilla. Enligt uppgift funkar det om man kokar det först.

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: seg kanin (hane)!
« Svar #2 skrivet: 12 jul-09 kl 00:17 »
Hur gammal var kaninen och hur länge tillagades den i ugnen? Jag skulle nog ha låtit den hänga lite längre än ett dygn. Två-tre dygn och sen i marinad över natten. Och så steka i folie (eller varför inte i lergryta) i en dryg timme i ugnen. Borde inte gå att misslyckas då...  ;)

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

slöfocken

  • Inlägg: 186
SV: seg kanin (hane)!
« Svar #3 skrivet: 12 jul-09 kl 06:29 »
jo, kaninen var väl en 2 år gammal, tillagningen gick till att jag lade i en ugnsform o täckte med folie. ca 1 timme.

nästa ggn ska jag hänga den några dar o  helst unga djur, inga gammlingar  :P

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: seg kanin (hane)!
« Svar #4 skrivet: 12 jul-09 kl 09:28 »
Ja... Ta ett yngre djur nästa gång. ;) Jag har ätit en hona på dryga året, och hon var inte seg, bara jävligt stor. ;)
Äldre djur kan man ju alltid mala till köttfärs.
/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

Kimma

  • Inlägg: 17138
  • De beste spiegel is een oude vriend
    • -
    • Klockarens Kaningård
SV: seg kanin (hane)!
« Svar #5 skrivet: 12 jul-09 kl 10:13 »
Man måste tillföra vätska eller fett när man lagar kanin i ugn, säkerligen med en som var 2 år. Gör gryta istället på öldre djur,det misslyckas aldrig.
"Följ hjärtat, inte logiken, logiken gör dig inte lycklig den får dig bara att stå ut lite längre."

 

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: seg kanin (hane)!
« Svar #6 skrivet: 12 jul-09 kl 10:19 »
Ett-åringen som jag åt stekte jag i ugn... Fast den simmade i en hel del olja och smör... det kanske räckte...  ;)

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

515 gäster, 3 användare
Lilla i, Bender, Be

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser