8-10 st kokta potatisar
2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 litet ägg
Fyllning
200 g rimmat fläsk eller rökt skinka i tärningar
1 gul lök, hackad
½ krm vitpeppar eller kryddpeppar
Mosa potatisarna kalla. Bryn fläsk och lök tillsammans. Krydda och låt fyllningen kallna. Blanda snabbt samman potatis, salt, ägg och mjöl. Forma massan till en tjock rulle. Skär den i 12 skivor. Gör en fördjupning i varje skiva och lägg i en tsk av fyllningen. Forma kroppkakorna runda så att fyllningen täcks. Platta till dem något. Lägg några kroppkakor i taget i kokande saltat vatten och koka dem utan lock. De flyter upp när de är färdigkokta, det tar 5-8 min. Servera med lingonsylt och skirat smör.
De smakar precis som barndomens kroppkakor! Och är förvånansvärt lätta att göra.