Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  rosmarin och tomatbröd  (läst 1808 gånger)

katrinplommon

  • Gäst
rosmarin och tomatbröd
« skrivet: 01 okt-07 kl 15:43 »
Gott bröd hör hösten till.

detta recept ger 4st baguetter.

1liter specialvetemjöl
1/2msk salt
5dl ljummet vatten
25g jäst
20st koktailtomater, delade
1kruka färsk rosmarin,plockad
olivolja

1.balanda jästen med lite vatten så den löser sig.
blanda därefter ner vattnet,mjölet och saltet.

2. arbeta degen 15minuter och låt den sedan jäsa  i en timme med handuk över.

3.sätt ugnen på 200grader.

4.knåda degen och forma till 4 baguetter.

5blanda tomat,olja, rosmarin och tryck ner blandningen i mitten på baguetterna.

6. grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills de har fått fin färg.

recept hämtat i nummer 9/2007 utav tidningen LANTLIV.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

573 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jättenöjd och glad över tidskriften Åter!
/ Märit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser